LRV schrapt nu ook alle tornooien in mei

Varia
02 apr 2020
Door Horseman Kristof

Het zijn onzekere tijden. Ook voor ons als sportfederatie. Ook wij dienen de richtlijnen van de overheid te volgen en dienen op basis daarvan beslissingen te nemen over het al dan niet af gelasten van activiteiten.

U wist ongetwijfeld al dat er besloten was om alle LRV-activiteiten/vergaderingen af te gelasten tot en met 26 april. Dit wordt verlengd tot en met 3 mei 2020.

Na een Skype-vergadering met het nationaal bestuur is er beslist om ook de tornooien van de maand mei niet te laten plaats vinden. Hoogstwaarschijnlijk zullen de maatregelen van de overheid na 19 april verlengd worden en de grote evenementen in de sportsector zullen heel waarschijnlijk bij de laatste zijn, die terug mogen opstarten. Er zal in eerste instantie voorrang gegeven worden aan onze economie. Dit betekent dat er momenteel 9 tornooien (in de provincie Antwerpen, Brabant en Limburg) worden afgelast of uitgesteld.

We beseffen dat dit een ingrijpende beslissing is. Zeker naar de organisatoren toe maar het lijkt ons de enige juiste en we willen organisatoren dan ook zo snel mogelijk op de hoogte brengen van deze maatregel zodat zij ook duidelijkheid hebben en niet met twijfels en een verstoorde voorbereiding blijven zitten.

Wat betreft de andere wedstrijden na 03/05/2020 (De SBB-Competitie voor Jonge Paarden/Pony’s en de bijhorende finales, de Outdoors en tussenwedstrijden) wachten we nog tot 17/04/2020. Op dat moment zal de overheid opnieuw een standpunt innemen over de al dan niet verlenging van de huidige richtlijnen en bepalingen. Op basis daarvan kunnen wij als LRV evalueren en nieuwe beslissingen nemen.

Het zijn zoals reeds aangehaald ongeziene maatregelen en moeilijke beslissingen. Maar we bevinden ons in een ongeziene en heel onzekere situatie waarbij volksgezondheid absoluut primeert.
We willen jullie alvast danken voor het begrip en wensen iedereen heel veel moed en in het bijzonder een goede gezondheid toe.

Namens het Nationaal bestuur van LRV

Bron: 
Persbericht LRV