Kannan en Cornet Obolensky leverden meeste finalisten op het BK voor 7-jarigen

Fokkerij
11 aug 2023
Door Horseman Kristof

Afgelopen weekend werd het nationaal kampioenschap voor 7-jarige paarden gehouden in Lier. In totaal plaatsten 59 duo's zich voor de finale. Hippomundo maakte een analyse van dit kampioenschap.

Bij de meest vertegenwoordigde hengsten in de finale, hadden Kannan en Cornet Obolensky elk 5 vertegenwoordigers. Achter hen had Elvis ter Putte 4 vertegenwoordigers in de finale.

Voor Kannan, zijn beste product Qannando B. & V, werd 5e onder het zadel van Gilles Thomas. Cornet Obolensky zag een van zijn kleinzonen, Diamond Quality Z, de titel van Belgisch kampioen voor 7-jarigen veroveren, gereden door Niels Bruynseels en gefokt door Quality Stud. Elvis ter Putte, als grootvader (zowel van moeders- als van vaderskant!) van Qnokke de Muze gereden door Olivier Philippaerts, pakte de Belgische vice-kampioenstitel.

Een podium bestaande uit paarden met een sterke moederbloedlijn.

De Belgische 7-jarige kampioen Diamond Quality Z (Diamant de Semilly x Cornet Obolensky) is een directe afstammeling van de Casall-hengst ASK. De grootmoeder van Diamond Quality Z is zelfs de moeder van de hengst van Rolf-Goran Bengston. De Belgische vice-kampioen Qnokke de Muze (Mosito van het Hellehof x Elvis ter Putte) stamt af van Jeleena de Muze, die CSI3* won met Lauren Tisbo. Tot de vorige generatie behoort MoM's Eureka van 't Roosakker, die in CSI5* uitkwam onder Maikel Van der Vleuten. Bronzen medaillewinnaar op deze kampioenschappen, Gently Z (First Gentleman x Numero Uno) kan rekenen op een sterke moederlijn dankzij haar grootmoeder: Cover Girl 1. Sterker nog, deze merrie is niemand minder dan de volle zus van de gerenommeerde hengst Carthago Z (die onder Jos Lansink deelnam aan de Olympische Spelen van Sydney).

Bekijk de volledige ranglijst van het Belgisch kampioenschap voor 7-jarigen

Bron: 
Hippomundo