Tweemaal €38.000 tijdens tweede Zangersheide Online Foal Auction

Fokkerij
09 aug 2023
Door Horseman Kristof

Zangersheide.auction maakte zich gisterenavond op voor de grote ontknoping van de tweede Online Foal Auction van het seizoen. Een collectie bestaande uit 25 veulens werden er te koop aangeboden en konden opnieuw op heel wat nationale en internationale interesse rekenen. Met kopers vanuit de Verenigde Staten tot in Irak en met prijzen tot bijna 40.000 euro werd het opnieuw een geslaagde editie!

Met het oog op de toekomstige sportcarrière van zijn zoon Zayed Ali kocht de Irakese investeerder Abu Zayed Ali tijdens de eerste Online Foal Auction van vorige maand al het merrieveulen Uzuri 1991 Z. Dat deze aankoop hem uitstekend bevallen was bleek vanavond, want hij investeerde in maar liefst 5 nieuwe veulens.

Zo werd hij de nieuwe eigenaar van het merrieveulen Chacco Lina Jeba Z, een dochter van Chacco Blue en Artos Z die gefokt werd door Jean Bams. Chacco Lina Jeba Z komt uit de schimmelmerrie Aida Z en is zo een halfzus van de GP-paarden Air Borne Z (Air Jordan Z), Cartos Z (Candillo Z en natuurlijk van de Zangersheide gekeurde hengst Cosmos BH (Chellano Alpha Z), die afgelopen weekend in Williamsburg nog 2de werd onder het zadel van de Amerikaanse amazone Mimi Gochman. Chacco Lina Jeba Z werd verkocht voor een bedrag van 38.000 euro.

Maar ook voor het merrieveulen Chakira Van Mander Z werd vanavond een bedrag van 38.000 euro neergeteld. Chakira Van Mander Z werd gefokt door de familie Lansink en is eveneens een dochter van Chacco Blue en dit in combinatie met Diamant de Semilly. Moeder Nara is tevens de volle zus van H&M Miro, het GP-paard van de Belgische ruiter Olivier Philippaerts. Chakira Van Mander Z vond na een mooi biedduel haar nieuwe eigenaar in Zweden.

Het derde meeste geld werd betaald voor het hengstenveulen Unforgettable Touch Z, die als allerlaatste werd afgeslagen. Unforgettable Touch Z werd gefokt door Harald Gassen en die combineerde voor zijn fokproduct het bloed van wereldbekerwinnaar United Touch S met dat van Quattro B. Hij komt tevens uit dezelfde moederlijn als de GP-paarden Chapter One (Carry Gold), Quattro Queen (Quattro B) en Naiade d’Elsedam Z (Nabab de Rêve). Unforgettable Touch Z kon op heel wat interesse rekenen en het was uiteindelijk de Irakees Abu Zayed Ali die zijn slag wist thuis te halen voor een bedrag van 33.000 euro.

Zangersheide.auction wenst alle kopers van harte te bedanken voor hun vertrouwen en wensen hen veel succes met hun toekomstige toppers! We maken ons nu op voor de tweede Stud 2000 Online Auction, waarvan de collectie inmiddels online staat. Deze veiling zal lopen van zaterdag 19 augustus tot dinsdag 22 augustus.

Bron: 
Zangersheide