Willem Greve: "Highway M TN is een ongelooflijke vechter"

Blog
26 jun 2023
Door Horseman Kristof

Willem Greve won op magistrale wijze de Longines Grote Prijs van CHIO Rotterdam. Als laatste starter in de barrage verpulverde Willem met Highway M TN de toptijd van de Ier Daniel Coyle. Wat een geweldig succes voor TeamNL dat zes van de elf combinaties in de barrage leverde. Kars Bonhof eindigde met Hernandez TN, net als Highway M TN in bezit van Team Nijhof, op de vierde plaats.

Willem Greve en Highway M TN (v.Eldorado v/d Zeshoek) zetten met hun zinderende rit het Kralingse Bos op zijn kop. Na de overwinning in de Nations Cup op vrijdag nu ook de Grote Prijs met Oranje boven. Met het mes tussen de tanden stuurde Greve zijn KWPN-hengst in een ongenaakbare tijd door het verkorte parcours: “Ik had de eerste twee combinaties gevolgd in de barrage en zag even later Daniel (Coyle, red.) de binnenbocht nemen naar de dubbelsprong. Op het voorterrein besprak ik met Jos Lansink de strategie. Er waren nog maar drie foutloze combinaties. Dus het was óf rustig aan doen óf er volledig voor gaan. We kozen voor optie twee en dat pakte vandaag goed uit. Het is altijd speciaal om een vijfsterren Grote Prijs te winnen, maar nog eens extra bijzonder als dat lukt in eigen land. De sfeer was fantastisch en ik ben heel blij hier als winnaar te staan.”
Het publiek stond op de banken nadat de bloedstollende rit foutloos ten einde werd gebracht. “Highway M TN is een ongelooflijke vechter. Hij gaat echt voor me door het vuur. Soms is dat wat moeilijk te managen, maar hij geeft alles”, looft Willem Greve zijn hengst.

Kars Bonhof trakteerde in het zadel van Hernandez TN (v.Kannan) het publiek eveneens op een sterk optreden. Deze prestatie werd beloond met de vierde plek. De kers op de taart voor de familie Nijhof, die met een grote glimlach stond te genieten vanaf de zijlijn.

Bron: 
KNHS