Nicola Philippaerts: 'Katanga sprong abnormaal'

Blog
11 jun 2023
Door Horseman Kristof

Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof hebben zondagnamiddag de Rolex GP van La Baule gewonnen. Voor Philippaerts en Katanga is het hun eerste CSIO5* die ze samen winnen. Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond van 't Ruytershof) reed een foutloos basisparcours maar liep daarbij twee strafpunten voor tijdoverschrijding op en eindigde als vijftiende.

Afgelopen vrijdag maakten beide broers ook deel uit van het team dat als tweede eindigde in CSIO5* Nations Cup van La Baule. Een glansprestatie, zo kunnen we de zege van Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof het best omschrijven. Na het basisparcours bleven veertien combinaties over voor de beslissende barrage. Olivier Philippaerts was daar net niet bij. Hij bleef foutloos maar was onderweg iets te traag en kreeg daarvoor twee strafpunten. Nicola Philippaerts begon als op twee na laatste aan de barrage met na hem Grégory Wathelet en Jens Fredricson. Philippaerts en Katanga bleven foutloos en reden de snelste tijd. Wathelet eindigde als tiende. Jens Fredricson beet zich de tanden stuk op de sterke tijd van Nicola Philippaerts en kwam 0.32 sec tekort voor de eindzege. Nog eens 0.09 sec verderop eindigde wereldkampioen Henrik Von Eckermann als derde.

“Katanga sprong abnormaal”, begint Nicola Philippaerts zijn analyse van de GP. “Ik kan het niet anders verwoorden. Afgelopen vrijdag was ze ook al bijzonder sterk tijdens de landenwedstrijd. Die ene balk die viel was echt zo’n domme fout, eentje waar zij niets kon aan doen. We hebben samen al een mooi parcours afgelegd en mooie resultaten behaald zoals vorig jaar de derde plaats in Aken. Maar die zege die ze zo hard verdiende voor al die trainingsarbeid ontbrak nog. Wel, vandaag kunnen we onze eerste zege in een CSIO5* afvinken. Een woord van dank voor de families Adriaensens en Lens, voor mijn papa die ervoor gezorgd heeft dat ik met zo’n fantastisch paard dag in dag uit mag werken. En tot slot dikke dankjewel aan iedereen van het team Philippaerts we live Horses. Dit is een zege van het collectief.”

Bron: 
Persbericht