Winst voor Virginie Thonon en Freddy Demuynck in Oliva

Jumping
13 jan 2022
Door Horseman Kristof

Tweede overwinning van de dag voor Virginie Thonon op de 'MET' in het Spaanse Oliva. Ook Freddy Demuynck wist het Belgische volkslied te laten weerklinken.

Na winst in de GP-kwalificatie van de Silver competitie zegevierde Virginie Thonon nu ook in een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie. Hiervoor rekende Thonon op High Tech Vy de Septon (v. Del Piero P&B). Zij verwezen Jerome Guery en Grupo Prom Diego (v. Verdi) naar een tweede plaats. Karel Cox werd nog negende met zijn nieuwste aanwinst Nueva Epoca de Regor (v. Nabab de Reve).

In een andere 1m40 reeks behaalde Thonon een tweede plaats met Hermes de St Anne Z (v. Hoegie van 't Bergske). Emilie Conter en Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) volgden op een vierde plaats. Ludo Philippaerts en Obama de La Liniere (v. Marius Claudius) eindigden op een zevende plek.

De 1m45 hoge GP-kwalificatie leverde een vierde plaats op voor Jerome Guery en Napoli vh Nederassenhof, een zoon van President. Koen Vereecke reed Arioso du Bois (v. Rock'N Roll Semilly) naar een zesde plaats. Thonon en Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) waren goed voor een zevende plaats.

Freddy Demuynck zorgde in de 1m25 reeks voor winst met Aimar van het Polderhof (v. Kashmir van Schuttershof).

Klik hier voor de uitslagen.