Wijzigingen BWP-hengstenjury dressuur

Fokkerij
21 nov 2019
Door Horseman Kristof

In de loop van dit jaar werd er op voorstel van de stamboekcommissie dressuur beslist om te komen tot een aparte hengstenjury voor dressuur.

Tot hiertoe werden de dressuurhengsten beoordeeld door twee personen van de jury van de springhengsten, versterkt met Tom Heylen die een aantal jaar geleden als exclusief dressuurjurylid werd aangeduid.

Nu is er besloten om ook de hengstenjury dressuur gespecialiseerder te maken. Voor de continuïteit blijft voorzitter van de hengstenjury, Stefaan De Smet, dit jaar nog betrokken in het jurygebeuren van de dressuurhengsten. Naast Stefaan De Smet en Tom Heylen wordt vanaf 2020 ook Jef Govaerts ingeschakeld als hengstenjury voor de dressuurhengsten. Gelijktijdig zal Jean-Pierre De Waele meelopen als stagiair zodat deze vanaf de editie 2021 volwaardig kan ingeschakeld worden.

Jef Govaerts is veulencontroleur, hij kent de werking van binnen en van buiten uit en engageert zich al tal van jaren voor de dressuur. Hij zetelt ook in de stamboekcommissie dressuur.
Op die manier is ook Jean-Pierre De Waele betrokken. Hij maakt momenteel deel uit van de stamboekcommissie dressuur en uitte ook sterke interesse om als hengstenjury betrokken te worden.

Bron: 
Belgian Warmblood