We rijden samen met Gert Schrijvers de Nekkerhal en het jaar 2020 uit

Reportage
30 dec 2020
Door Horseman Kristof

Horseman laat de laatste dagen van dit ‘fantastische’ jaar niet zomaar voorbij gaan. We trekken elke nog resterende dag van het gezegende jaar 2020 naar de Dijlestad. Blikken terug op geweldige prestaties en kaarten na over Vlaanderen’s mooiste, al veertig jaar een monument op de hippische kalender. Naar Jumping Mechelen alstublieft!  … Hippisch fotograaf Dirk Caremans vergezeld ons op de nostalgische tocht. Kan niet mis gaan dan.

Gert Schrijvers rijdt de Nekkerhal uit vandaag. Toont ons de weg naar 2021! Ment ons door de laatste hindernissen. Getrokken door vier zwarte Arabo-Friezen. Op volle snelheid nu. Niet meer remmen alstublieft! De laatste bocht in. Volle gas! Bijna door de finish … hoop op beterschap. Nieuw jaar!

Gert Schrijvers rijdt. Ment. En Gert Schrijvers, schrijft! Geschiedenis. In Aken 2001 en op het WK in datzelfde Aken in 2006, als tienvoudig (!) Belgisch Kampioen …  En in Mechelen! We schrijven 2003. Zaterdag 29 december. Gert Schrijvers wint voor een uitverkochte Nekkerhal als allereerste Belg de Wereldbekermanche vierspanmennen in Mechelen. Tot nu toe is Gert de enige Belgische menner die daar in slaagde. We zijn ondertussen zeventien (!) jaar later. Geweldige prestatie van de altijd bescheiden Kempenaar!

Winnen voor eigen publiek was fantastisch voor Gert die ondertussen afscheid heeft genomen van de mensport. Niet van de paarden. Gert is terug een echte LRV-ruiter geworden. Beetje springen, beetje dressuur. Af en toe een eventingwedstrijd. Genieten dus.

“Alles zat mee die dag, de paarden waren fris, ze luisterden perfect en het publiek leefde op een fantastische manier mee. Stil als het moest en moedigden aan als het kon. De paarden hebben enorm van de aandacht genoten” liet Gert de dag nadien in De Standaard optekenen.

Het parcours van Gert wordt nog indrukwekkender als je meetelt dat Gert niet als professioneel menner door zijn carrière ging. In tegenstelling tot de buitenlandse concullega’s. Gert is schrijnwerker-meubelmaker van opleiding, maar baatte in Oostmalle een schoenmakerij uit. Het maakt het respect voor de Oostmalse paardenman en zijn indrukwekkend palmares nog groter.

Nogmaals Proficiat Gert en hopelijk tot binnenkort op één of ander LRV-tornooi of op een cross ergens in de Kempen.

Namens mezelf en de redactie van Horseman.be wensen we jullie nu al het allerbeste voor 2021! Tot binnenkort.

Bron: 
Tekst Kris Van Steen