Vooruitblik naar de BWP Hengstenkeuring met Lieve De Greeff

Fokkerij
12 jan 2022
Door Horseman Kristof

Vanaf morgen gaat in het Azelhof de tweede fase van de BWP Hengstenkeuring van start. Lieve De Greeff blikt alvast vooruit naar dit jaarlijkse hoogtepunt voor de fokkers.

Lieve De Greeff: “Wij zijn blij dat we vandaag de jonge hengsten en hun voorstellers mogen verwelkomen in de mooie accommodatie van het Azelhof. We kunnen hier trouwens voor de eerste keer gebruik maken van de nieuwe, vaste stallen, wat het alleen nog maar aangenamer maakt voor onze deelnemers.

Door de uitzonderlijke omstandigheden hebben wij alles in de piste nog op woensdag ochtend moeten klaarstomen. We konden daarvoor opnieuw rekenen op een team vrijwilligers dat altijd klaarstaat voor hun stamboek.

De Hengstenkeuring wordt georganiseerd als een covid safe evenement. Dit betekent dat wij helaas geen publiek kunnen ontvangen. Enkel de deelnemers en medewerkers kunnen aanwezig zijn mits het scannen van hun covid safe ticket. We doen er alles aan om ons publiek de kans te geven echt alles te kunnen volgen en dit via de livestream van ClipMyHorse en via de startlijsten die ter beschikking worden gesteld door Equify Online (https://online.eqify.horse/). Op die manier kan je steeds perfect volgen welke hengst er in de piste is.

Ook onze BWP Top Stallion Auction kan iedereen volgen via livestream (let op, hier zit wel enkele seconden vertraging op). Geïnteresseerde kopers kijken bijgevolg beter via www.bwp.auction, daar kunnen ze dan ook meteen een bod uitbrengen.”

Intussen werden de hengsten vandaag allemaal al gemeten. Klik hier voor de stokmatenlijst.

Donderdag 13 januari start het programma van de BWP Hengstenkeuring om 9u met de exterieurkeuring op de harde en de zachte bodem. Klik hier voor de groepsindeling.

Bron: 
Belgian Warmblood