Veilingtopper van 130.000 euro tijdens eerste veilingavond Zangersheide

Fokkerij
23 sep 2022
Door Horseman Kristof

De eerste veilingavond van de Zangersheide Quality Auction tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses was een schot in de roos. Onder massale belangstelling, zowel live als online, werden in totaal veertien 2-, 3- en 4-jarigespringpaarden geveild. Het duurst verkochte kavel was een tweejarige hengst, Don Julio T40 Z, van Diamant de Semilly x Cento.

Don Julio T40 Z werd verkocht voor 130.000 euro. Met Centa de Muze als moeder, 1.60m Grand Prix-grootmoeder Walloon de Muze en overgrootmoeder Qerly Chin is deze hengst niet interessant voor zowel zijn fokgenen, alsmede  zijn veelbelovende sportgenen.

Nog een paard werd  verkocht voor zes cijfers. Dominator 2000 Z-dochter Dolce Vita vd Holstenhoeve Z wisselde voor 100.000 euro van eigenaar. Minder dan 50% van de paarden zal in België blijven. De verkochte paarden reizen zo ver als in de Verenigde Staten van Amerika en andere vertrekken naar Frankrijk, Italië, Mexico, Duitsland en Noorwegen.

Op vrijdag & zaterdag zijn er nog twee avonden waarop de hamer zal klinken. 82 van de meest veelbelovende Z-veulens zullen ter veiling aangeboden worden.

Bron: 
Zangersheide