Veilingtopper Artist van den Driehoek Z staat bij Euro Horse ter dekking

Promo
14 apr 2021
Door Horseman Kristof

Naast de verschillende Grand Prix hengsten stelt Euro Horse dit seizoen ook de 3-jarige Aganix du Seigneur zoon Artist van den Driehoek Z ter beschikking voor de fokkerij.

De zoon van Aganix du Seigneur werd begin dit jaar als veilingtopper tijdens de BWP Top Stallion Auction door Axel Verlooy van Euro Horse aangekocht.

Tijdens de tweede fase van de BWP hengstenkeuring behoorde het fokproduct van Toon Raeymaekers en Jules Geuens tot de smaaktmakers van de keuring. Drie maanden later bevestigde Artist zijn kwaliteiten tijdens de derde fase met Walter Lelie in het zadel. Dit leverde hem finaal een dekbrevet op bij BWP.

Artist zijn moeder Gracile is een dochter van Quasimodo vd Molendreef. Met Toon Raeymaekers was de merrie succesvol binnen LRV en als jong paard was ze fel begeerd onder alle grote Belgische handelaars. Uiteindelijk was het Ludo Philippaerts die in de merrie investeerde en haar na een tijdje verkocht richting Amerika.

Artist staat dit seizoen ter dekking bij Euro Horse door middel van vers sperma. Het dekgeld voor dit seizoen is 500 euro + 500 euro na 90 dagen drachtigheid. Voor meer info kan je terecht via emerald@eurohorse.be of 0471/39.01.01 (Danielle).