Topscore voor Liezel Everars in eerste onderdeel Belgisch Kampioenschap Pony’s

Dressuur
25 mei 2023
Door Horseman Kristof

Ze kwam, ze zag én ze overwon! Liezel Everars reed haar Fs Capelli De Niro vol zelfvertrouwen de ring in tijdens de Teamtest van het Belgisch Kampioenschap voor de pony’s. De juryleden konden het harmonieuze en constante beeld alle vijf zeer waarderen en gemiddeld kwam de combinatie uit op een topscore van maar liefst 75.457%.

“Ik ben heel blij met mij proef van vandaag en met hoe goed Capelli weer zijn best voor mij deed. Het is echt een hele lieve pony en hij zet zich altijd optimaal in, ik vind het heel bijzonder dat hij dat telkens blijft doen. Capelli geeft mij tijdens het losrijden al veel vertrouwen, waardoor ik met een goed gevoel de ring in kan rijden.” Naast het Belgisch kampioenschap voor de Pony’s, rijdt Liezel morgen ook de eerste proef met haar Junioren troef Vigo Gold NA: “Ik heb er heel veel zin in om met Vigo te starten aan mijn eerste Junioren kampioenschap. Ik heb met hem wel al een paar keer nationaal gestart en die wedstrijden wonnen we tot nu toe allemaal, dus ik ben benieuwd hoe het hier zal gaan.” De tweede plaats was voor Anna Peeters, zij scoorde 70.200% met haar Balotelli 2. Emilie Herweyers & LeSch La Perla wonnen de derde prijs met 69.114%.

Lichte Tour top 3 ruiters aan elkaar gewaagd
In een deelnemersveld van maar liefst 36 combinaties in de Lichte Tour, legde de top drie elkaar het vuur aan de schenen. Met 71.000% trok Sophie van Lent-Baetens met haar chique Nea’s Jacky O (v. Johnson) aan het langste eind. Zij wonnen de Prix st. George proef en hebben daarmee een mooi uitgangspunt voor de volgende onderdelen van het Belgisch Kampioenschap voor de Lichte Tour. Eline Borrey De Coninck en haar ruin Haressel wonnen de tweede prijs met 70.588% en de top drie werd compleet gemaakt door Laurence Roos en Kingston, met 70.059%.

U25

De U25 groep werd aangevoerd door Lauranne Lammens. Zij reed met haar Hilcara Van het Vijverbos (v. Don Renoir) in de Inter II proef 69.647% bij elkaar. Op plaats twee volgde Laura Luyten met J2l Lamborghini met 69.029% en plaats drie was voor Britt Baranyai en haar Buffon, met 67.677%.

Children

De Children bestond uit een select groepje, waarbij de nummers een en twee zeer aan elkaar gewaagd waren. De nipte winst was voor Evelyne Dieltjens met Bonaire van de Mottelhoeve, zij scoorden 70.179%. Ze werd op de hielen gevolgd door Leontine Lemmens met Erpedo Vd Performing Stables, met 70.125%.

Lest best in Zware Tour

Larissa Pauluis en Flambeau (v. Ampere) waren de allerlaatste combinatie die de ring in reden vandaag in Lier. Zij lieten een goed afgewerkte en expressieve Grand Prix proef zien en wonen daarmee met 73.956% overtuigend de rubriek. Op de tweede plaats eindigde Laurence Roos met haar BWP-ruin Fil Rouge met 70.957% en Charlotte Defalque en Botticelli namen met 70.696% de derde prijs mee naar huis.

U bent van harte welkom

We hebben nog een paar hele mooie dagen vol prachtige dressuursport in het verschiet en ook de weersverwachtingen zien er goed uit. Als toeschouwer bent u van harte welkom in Lier. Van tot en met zondag 29 mei bedraagt de entree 10 euro per persoon. Via de website en social media-kanalen van Belgium Dressage Events vindt u het programma, startlijsten, uitslagen, deelnemerslijsten en natuurlijk al het laatste nieuws.

Bron: 
Persbericht