Regenwortelhoeve stelt de dekhengst Chacco Me Biolley voor

Promo
26 mei 2020
Door Horseman Kristof

Chacco Me Biolley, de vice-kampioen van de Oldenburger OS keuring in 2011, was zonder twijfel de meest complete hengst van deze hengstenkeuring.

Hij maakte er indruk door zijn krachtige springvermogen met veel afdruk op de sprong en goede beentechniek. Ook onder het zadel zien we deze eigenschappen terug gecombineerd met een ongelooflijke bewegingsmechanisme gekenmerkt door veel elasticiteit. Zijn uitstekende karakter met veel charisma en zijn schitterend langgelijnd model maken van Chacco Me Biolley een modern jumping paard!

Chacco Me Biolley heeft reeds een uitzonderlijk palmares behaald op nationaal als internationaal niveai. In 2014 was de hengst zeer succesvol in de cyclus bij de 5-jarigen springpaarden en werd de hengst 3de tijdens de Pavo-Hengstencompetitie in België. Datzelfde jaar was deze hengst geselecteerd voor het WK Lanaken 2014 waar hij de finale haalde. Ook internationaal hebben we de hengst goede prestaties weten leveren onder het zadel van Robbert Ehrens. Nu is hij te volgen onder het zadel van Roy Van Beek op 140-150 niveau.

Als we Roy vragen hoe hij Chacco Me Biolley ervaart, geeft hij ons volgende quote:

"Chacco Me is zo'n fijn paard, zelden gezien. Hij is heel respectvol voor de hindernissen, heeft alle vermogen en is daarbovenop simpel te rijden. In mijn allereerste CSI2* sprongen we meteen een foutloze rankingproef. Ook al ben ik zelf maar 17 jaar oud, Chacco Me geeft een ruiter heel veel vertrouwen voor de hoge proeven. Naast zijn scherpte op de hindernis, geeft hij zijn nakomelingen zeker ook zijn maat en mooie front door"

De vader van Chacco Me Biolley, Chacco Blue, hoeft geen introductie meer. Chacco Blue, Paul Schockemöhles oogappel, was een echt springfenomeen van een zeldzame kwaliteit, uit een succesvolle moederlijn. Helaas kwam hij in 2012 veel te vroeg te overlijden in het midden van zijn internationale sportcarrière. Ook voor de fokkerij was dit een bijzonder verlies daar er geen tot zeer beperkt (duur) sperma beschikbaar is. De nakommelingen van Chacco Blue zijn atletisch en hoog in het type staande en beschikken ook over een enorme springaanleg. Chacco Blue was niet voor niets nummer 1 op de WBFSH ranking.

Springaanleg is eveneens sterk verankerd in de moederlijn van Chacco Me Biolley. Moeder Bellisima Biolley uit Argentinus was zelf meermaals finaliste in vrijspringwedstrijden in België en is tevens de moeder van Indigo Blue Biolley (1.60m). In de moederstam vinden we ook Cassilio (1.60 m), Jenco DW (1.50m) Charivari Biolley (1.40m) en Bailamos Biolley (Grand Prix Dressuur). 

Chacco Me Biolley zijn nakomelingen worden alom geprezen voor hun prachtig exterieur, temperament en uitzonderlijke gangen. Veranker dit uitzonderlijke bloed in Uw fokkerij!

Wij hebben de hengst reeds gebruikt op ons eigen merries en gaan hem zeker nogmaals gebruiken op onze eigen merries en hopen U ook te mogen verwelkomen.

Dekgeld bedraagt 500 € voorschot (en de eventuele verzendingskosten), de drachtigheidstoeslag van 600 € dient pas volgend jaar betaald te worden bij een levend-veulen 48u. oud.  

Wenst U ook deze uitzonderlijke genen en prestatie vastleggen in Uw fokkerij, contacteer ons via https://regenwortelhoeve.be/nl/stallions