Pieter Kenis en Chapper winnen eerste manche hengstencompetitie

Jumping
22 feb 2021
Door Horseman Kristof

BWP goedgekeurde hengsten nemen volledige top drie voor hun rekening tijdens eerste manche Pavo hengstencompetitie.

In het Sentower Park te Oudsbergen werd vandaag de eerste manche van de Pavo hengstencompetitie afgewerkt.

De reeks voor 6-jarigen werd gewonnen door de laatste starter in de reeks, Pieter Kenis. Hij reed Chapper, een zoon van Chap II, naar de overwinning. Het duo werd eind vorige maand ook al eens derde in de Youngster Tour finale op de CSI in Oudsbergen.

Tim Van Den Broeck reed Parfait van het Schaeck (v. Comme il Faut) naar een tweede plaats. Het fokproduct van Perry De Winter komt uit de merrie Like A Diamond van het Schaeck. Zij is dan weer een dochter van Cacacha van het Schaeck. Met Parfait was Van Den Broeck afgelopen zomer ook al finalist op het Belgisch kampioenschap voor 5-jarigen in Lier.

De derde plaats was voor Bart Anthonissen en zijn eigen fokproduct Peter-Pan. Hij is een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve. De volledige top drie is goedgekeurd voor de dekdienst bij BWP.

De combinatie in vorm, Marie Foulon en de BWP'er Pickup de Rase (v. Jinge Di Dieu D'Arras), eindigden op een vierde plaats. Voor de sBs'er Jazzy des Dames (v. Emerald) was er met Thiago Ribas da Costa een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.