Pieter Devos: “Eindzege GCT zou de bekroning zijn van een topjaar”

Jumping
17 sep 2019
Door Horseman Kristof

2019 is een boerenjaar voor Pieter Devos. Wereldbekerfinale, Europees goud in Rotterdam en dicht bij eindwinst in de Global Champions Tour, al is dat laatste nog bijlange niet zeker.

“Het reglement is wat complex om uit te leggen, maar het komt er op neer dat ik volgende week in de laatste wedstrijd in New York nog top zal moeten presteren om mijn dichtste achtervolger Ben Maher achter mij te houden. Ik heb maar één puntje meer hé dan Ben. Hoe dan ook is mijn Global Champions Tour sowieso geslaagd want vooraf had ik gehoopt op de top drie en dat is me al gelukt. De eindzege zou helemaal de kers op de taart zijn. De Global Champions Tour winnen staat heel mooi op een palmares.” Pieter vergeet er nog bij te vertellen dat eindwinst ook nog een aardige duit oplevert.

En net omdat Pieter nog zo een belangrijke afspraak heeft in New York, vertrekken zijn beste paarden, Claire Z en Espoir, nu vrijdag al naar de States en kan hij er geen beroep op doen tijdens het Belgisch Kampioenschap dat morgen in Lanaken begint. “Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat ik voor New York kies. En een week later moeten Apart en Jade er ook staan in Barcelona voor de finale van de Nations Cup. Wat niet wil zeggen uiteraard dat ik er op het BK met mijn pet zal naar gooien. Integendeel, het BK is de ideale wedstrijd om mijn 10-jarige beloftevolle merrie Julyssi Van Orti ervaring te laten opdoen. We gaan ons best doen en zien wel waar we stranden.”

Bron: 
KBRSF