Philippe Vanderhasselt wint de STX Small Grand Prix in Dilbeek

Jumping
19 apr 2021
Door Horseman Kristof

Naast de nationale Gold League concours in Loenhout stond er in Dilbeek het voorbije weekend eveneens een nationale Silver League wedstrijd op het programma.

In de 1m35 hoge Small Grand Prix op zaterdag ging de overwinning naar Philippe Vanderhasselt en de KWPN merrie Fenne. Met de dochter van Namelus R was hij in de barrage de beste in een snelle tijd van 39:93 seconden.

Paris Vandousselaere volgde met Joske F (v. Tornedo FCS) op een tweede plaats in 44:39 seconden. Joske is een zoon van de Grand Prix merrie Fortis Fortuna. Joy Demuynck en de Emerald zoon Manhattan van 't Leeuwerikenhof eindigden op een derde plaats. Met Urbin Manciais (v. Kashmir van Schuttershof) werd Demuynck ook nog vijfde. Glenn Van Riet nam de vierde plek voor zijn rekening met Cornets Love (v. Cornet Obolensky).

Jean-Jacques De Cock won de 1m25 reeks met Impulse Red. Plaatsen twee en drie waren voor Bert Panneels (Ogina vd Bisschop) en Brent De Smit (Nina van 't Ruytershof). Anouk De Proft begon de dag met winst in een 1m15 reeks. Zij rekende hiervoor op Eleonore Blue. De top drie werd vervolledigd met Lucien De Wachter (G Star Z) en Nathalie Geeraerts (Little Star d'Ysenbeeck Z).