Philipp Weishaupt: "Na de Duitse fokkers kent nu heel de wereld Coros 3"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

Voor de tweede keer op rij ging het goud in Lanaken vandaag naar een Duitse springruiter met een dekhengst onder het zadel. Bij de 6-jarigen won Philipp Weishaupt de Wereldtitel met een paard dat in Duitsland al heel populair is.

Weishaupt kroonde zich tot kampioen bij de 6-jarigen met de Cornet Obolensky zoon Coros 3. Deze Duitse hengst is bij Westfalen goedgekeurd voor de dekdienst.

Ontdekt op een nationale wedstrijd

"Ik heb Coros in juni vorig jaar ontdekt op een nationale jumping. De fokker wou hem toen absoluut niet verkopen. Enkele weken later won hij brons tijdens het Bundeschampionat. Ik ben hem blijven volgen en uiteindelijk heb ik in de lente van dit jaar hem voor de helft kunnen aankopen.

Enkele weken geleden namen we deel aan het Bundeschampionat en daar behaalden we de titel van vice-kampioen. De voorbije maanden sprongen we ook succesvol op de internationale wedstrijden in Lier en Chantilly. 

Dekhengst

Coros is voor ons zowel als sportpaard als dekhengst interessant. Hij heeft een goede bloedlijn achter zich. In Duitsland is hij onder de fokkers al heel bekend, nu kent ook heel de wereld hem als Wereldkampioen.

Barrage

Als eerste van start gaan in de barrage is nooit een goede uitgangspositie, maar we deden ons best om een snelle tijd neer te zetten en zo de druk bij de anderen te leggen. 

Eerste keer in Lanaken

Het is mijn eerste keer hier in Lanaken. Er werd mij verteld dat we twee keer foutloos zouden moeten springen om ons te kwalificeren en dat de tijd ook belangrijk was. De eerste kwalificatie moesten we als één van de eerste binnen en sprongen we foutloos na een vlotte ronde. Later op de dag was het dan wel even verschieten als ik zag dat we pas op plaats negentig waren geëindigd. De tweede dag hebben we dan maar wat sneller gereden en toen eindigden we op een vijfde plaats."