Olympische merrie Derly Chin de Muze maakt comeback

Jumping
17 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

De ondertussen al vijftienjarige merrie Derly Chin de Muze (v. For Pleasure) maakt vandaag haar comeback. Na bijna vier jaar zullen we BWP'er terug aan het werk zien met de Nieuw-Zeelandse ruiter Sharn Wordley.

In maart 2014 zagen we Derly Chin de Muze voor het laatst in de internationale ring. De vosse merrie sprong toen naar een vijfde plaats in een CSI2* 1.45m proef met Sharn Wordley. Daarna zagen we de BWP'er niet meer in de topsport. Nu komt daar terug verandering in. De Nieuw-Zeelander zal Derly Chin vandaag terug starten in Wellington in een 1.35m proef.

Derly Chin de Muze is geen onbekende in de topsport. Ze werd gefokt door Joris De Brabander en in 2009 behaalde ze een derde plaats met Walter Lelie in de finale van het WK voor zesjarige paarden. De For Pleasure dochter werd daarna door Eric Lamaze gereden op het allerhoogste niveau. Deze Canadese ruiter behaalde heel wat successen met de merrie. Zo namen ze in 2012 samen deel aan de Olympische Spelen in Londen. Ze behaalden ook heel wat ereplaatsen in Grote Prijzen en Wereldbekerwedstrijden.

In 2013 vertrok de BWP'er dan naar Sharn Wordley, die er een jaar goed mee presteerde op internationaal niveau voordat de merrie vier jaar lang niet meer te zien was op internationale wedstrijden.