Nations Cup Eventing komt naar Arville

Eventing
22 feb 2021
Door Horseman Kristof

Na de annulatie van CCIO Waregem eerder dit jaar, en het verdwijnen van Eventing Waregem, diende KBRSF op zoek te gaan naar een waardig alternatief om de alombekende Nations Cup Eventing van Waregem op te volgen.

En die vond ze al snel bij de organisatie van de CCI Arville, die over alle nodige capaciteiten en ervaring beschikt om een zeer waardige opvolger voor Waregem te worden.

Arville heeft met zijn 14 jaren ervaring in het organiseren van internationale eventingwedstrijden van 1* tot 4* niveau zeker genoeg uren op de teller om een evenement van dergelijke omvang tot een goed eind te brengen. Sinds 2007 vinden op het uitgestrekte wedstrijdterrein, dat zich situeert rondom het prachtige Château d’Arville, reeds ettelijke nationale en internationale wedstrijden plaats, BK’s en niet in het minst de prestigieuze   « Event rider Masters » in 2019 et 2020.

Daarenboven is het de thuisbasis van de Belgische top eventing amazone Lara de Liedekerke, en van kersvers Team Manager Eventing, Kai-Steffen Meier.

Ook het FEI Eventing Committee steunde reeds voor de goedkeuring door de Raad van Bestuur de kandidatuur van Arville (BEL) als host voor een FEI Eventing Nations Cup wedstrijd van 19-22 August 2021.

Wij spraken Barbara de Liedekerke, organisatrice van CCI Arville: “Wij koesteren al jaren de ambitie om een Nations Cup in Arville te organiseren.  Maar er was er al eentje in Waregem, onze kansen leken klein, zelfs onbestaande.  We zijn dus enorm opgetogen, en aanvaarden deze uitdaging met beide handen, hoewel we natuurlijk tegelijkertijd ook teleurgesteld en verdrietig zijn omwille van het wegvallen van Eventing Waregem.”

Wij kijken alvast uit naar deze spannende landenwedstrijd en wensen de organisatie heel veel succes, en plezier met deze nieuwe uitdaging!

Bron: 
KBRSF