In memoriam: Alec van den Abeele

Eventing
07 dec 2021
Door Horseman Kristof

Diepbedroefd maar ook dankbaar voor alles wat hij voor ons betekend heeft, melden we het overlijden van Alec van den Abeele.

Alec was een bekend en vertrouwd gezicht in de Belgische en internationale eventingwereld. Hij was een getalenteerd eventingruiter en werd Belgisch Kampioen in 1972. In 1991 won hij de Internationale Military van Waregem. Tot 1996 nam hij deel aan nationale en internationale eventingwedstrijden.

Ook na zijn sportieve carrière klopte zijn hart voor de eventingdiscipline. In 1997 werd hij lid van de nationale eventingcommissie, waarvan hij al snel voorzitter werd. Vanaf 2001 zette hij zijn werk op nationaal niveau verder als vertegenwoordiger van de LEWB in deze commissie. Hij was jaren actief als chef d’équipe van de Belgische seniors. In 2009 behaalde Alec als chef d’équipe met zijn team, bestaande uit Constantin van Rijckevorsel, Virginie Caulier, Karin Donckers en Joris Vanspringel en met coach Laurent Bousquet de bronzen medaille op het EK in Fontainebleau. Tot en met 2019 was Alec actief als chef d’équipe.

Als erkenning voor zijn gepassioneerde inzet voor de sport werd hij in 2019 door de KBRSF gehonoreerd tot “member van de Circle of Merit”. Alec was tot op heden nog steeds eigenaar van sportpaarden en hield steeds voeling met zijn geliefde eventingdiscipline.

We verliezen met Alec een warme persoon, met een groot hart voor de paardensport en specifiek voor de eventing. Onze gedachten en ons oprecht medeleven gaan heel speciaal naar zijn familie, zijn vrienden en kennissen. We hopen dat zij steun kunnen vinden bij elkaar in deze moeilijke periode.

Bron: 
KBRSF