Melanie Gelin zorgt meteen voor Belgische overwinning

Jumping
14 mei 2018
Door Horseman Kristof

In Valkenswaard is vanochtend een twee weken durende midweek jumping van start gegaan. Op de 'Tops International Arena' mochten de 6-jarigen de spits afbijten in de tweede piste. 

De overwinning ging daarin meteen naar België dankzij Melanie Gelin en de Zangersheide merrie Attoucha Hero Z (v. Aganix du Seigneur). Als één van de laatste starters wisten zij de winnende tijd van 37:05 seconden neer te zetten. Het duo won dit jaar al drie keer de Youngster Tour finales in Opglabbeek en twee keer op de Z-Tour.

Christian Rhomberg en Come On (v. Comme Il Faut) werden tweede in 37:83 seconden. Voor Braden James en Haley (v. Quality Time Tn) was er een derde plaats. Kendra Claricia Brinkop (Dialan B, v. Lancer II) en Benjamin Raistrick (Hessel, v. VDL Sheraton) vervolledigden de top vijf.

Yves Awouters klasseerde zich op de elfde plaats met de Elvis Ter Putte dochter Emily De Rock 123 Z. Voor Gelin en Alana Hero Z, de volle zus van Attoucha Hero Z, was er een twaalfde plaats. Stephanie Andries en Hianca (v. Bodinus) eindigden op de veertiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.