Kyara Stuer en Frédérique Van De Vijver winnen goud bij de pony's in Oost-Vlaanderen

Jumping
22 sep 2021
Door Horseman Kristof

LRV Bassevelde trekt als provinciale kampioen groepsdressuur van Oost-Vlaanderen naar het Nationaal LRV-ponykampioenschap in Nieuwenrode. Ze wonnen op hun eigen tornooi de reeks Midden bij de achttallen. In de klasse Licht was er goud voor LRV Eksaarde Doorslaar. Bij de viertallen Licht ging de zege naar LRV Erpe Mere.

In D-Licht 2 reed Sophia Leo (LRV Moerzeke) naar de provinciale titel met haar Biebosschen Dandy Lion (v. Wed Don Dolino). Merel Rogiers (LRV Eksaarde Doorslaar) reed naar plaats twee met Funstables Michelangelo. Sophia mocht ook aanschuiven voor het brons, met Biebosschen Dolino EC reed ze naar plaats drie. Sem De Neef (LRV Sinaai) en Belle Fleur reden naar goud in de klasse C-Licht 2. In de klasse AB2 was er goud voor Dierickx Winther (LRV Moerzeke) met Melody van ’t Peetershof.  Bij de allerkleinste pony’s was er goud voor Lotte Van Hecke (LRV Moerbeke Waas) met Avrik of the Fairy Tale Ranch.

Spannende barrage in de klasse D-Midden, waar zeven combinaties zich plaatsten voor de barrage. In die barrage bleven twee combinaties foutloos. De snelste was Kyara Stuer (LRV Eksaarde Doorslaar) met Mirellahens (v. Ive van de Delthoeve). Ze bleef net iets meer dan een seconde onder te tijd van Yenthe Van Duyse (LRV Sint-Gillis-Waas) die naar de tweede plaats sprong met Tiësto van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid’s). Chloë De Roo (LRV Merelbeke) en Loeza waren verruit de snelsten maar kregen wel vier strafpunten op het strafblad. Dat leverde haar meteen een bronzen medaille op. In het stijlrijden gaat het provinciale erelint naar Frédérique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Ramiro van het Overlede Goed (v. Dexter Leam Pondi). Kilian Franco (LRV Bassevelde) reed met Revisible van de Buckxtale (v. Invisible “E” vh Juxschot) naar zilver voor Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Juul.

In de klasse C-Midden was het goud voor Belle Verbeke (LRV Zottegem) met Franciska, zowel in stijl als Barema-A. In de klasse B-Licht sprongen drie combinaties naar de barrage. Winther Dierickx (LRV Moerzeke) pakte zijn tweede titel van de dag. Met Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeleir) was hij sneller van Wout Van Moer (LRV Kallo) met Little King (v. Arenberg’s Maurits). Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) en Tony sprongen naar het brons. Zij won ook het stijlrijden voor Geike De Kesel (LRV Bassevelde) met Jessie (v. Ten Ankers Bileander) en Winther Dierckx.  In de reeks voor grote A-pony’s sprong Maité Vanryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) naar goud. In de reeks voor de allerkleinste pony’s was het goud in het stijlrijden voor Elise De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Jeff.

Bron: 
LRV