Jos Verlooy: "Kortere ritten kan wielersport aantrekkelijker maken"

Varia
17 jul 2019
Door Horseman Kristof

Er was een periode in de wielersport dat wegwedstrijden van 500 kilometer en langer de norm was. In de jaren 80 van vorige eeuw sloot Bordeaux-Parijs - 7 keer gewonnen door Herman Vanspringel, de dorpsgenoot van Axel en Jos Verlooy - deze periode definitief af. De norm werd ingekort tot 200 à 250 km.

Regelmatig steekt de kritiek de kop op dat dergelijke afstanden aanleiding zijn tot saaie wielersport en vooral jongere generaties, die houden van snelle afwisseling en flitsende afleiding, minder aanspreekt. De vraag stelt zich dus of de wegwedstrijden verder ingekort moeten worden? “Dat kan de wielersport aantrekkelijker maken”, oordeelt de 23-jarige Jos Verlooy als spreekbuis voor de jongeren. “In de jumping heeft de Global Champions Tour door een modern concept ervoor gezorgd dat er meer spanning in de wedstrijden is vervat en dat heeft onze sport veel attractiever gemaakt. Het zou dus kunnen dat kortere ritten in de Tour en kortere wegwedstrijden in het algemeen de belangstelling voor het wielrennen ten goede komt”.

Voor vader Axel is de inkorting van wegwedstrijden geen noodzaak: “Wij hebben een bijzonder spectaculaire eerste week van de Tour mogen meemaken met tal van Belgen in de hoofdrol. Ik zie dus geen enkele reden om aan het huidige concept iets te wijzigen”.

Vader en zoon houden er dus duidelijk een verschillende visie op na maar niet op het vlak van de ritwinnaar die we vandaag mogen verwachten. Beiden zetten hun geld in op Viviani.

Axel Verlooy: “Viviani zal revanche willen nemen voor zijn nederlaag tegen onze Wout van Aert in de laatste massaspurt in Albi. Dat gaat hij zich geen tweede keer laten overkomen”.

Jos Verlooy: “Het gezicht van Viviani in Albi sprak boekdelen. Hij was daar zodanig geschrokken dat hij er alles aan gaat doen om zo snel mogelijk orde op zaken te zetten. Wie vandaag voor Viviani eindigt, mag zich ritwinnaar noemen”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse Communications