Jorinde Verwimp: "Ik ben beginnen koken tegen de verveling"

Blog
03 apr 2020
Door Maxine Van Molecot

Het is alweer vrijdag en dat betekent dan ook het laatste artikel van deze week in de reeks over het coronavirus. Eerder in de reeks hadden we al enkele springruiters aan het woord en ook een eventingamazone. Vandaag is het de beurt aan iemand uit de dressuur. 

Jorinde Verwimp nam deel aan verschillende Europese kampioenschappen en in 2016 mocht de 25-jarige amazone naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Haar trouwe partner Tiamo ging in 2018 op Jumping Mechelen met pensioen en ondertussen heeft ze met Cape Town een nieuwe troef op het allerhoogste niveau. 

"Aangezien er geen wedstrijden zijn nu, vind ik het wel leuk om wat meer afwisselend te trainen met de paarden. Ik ga nu wat vaker het grasveld op om te galopperen of wandelen. Soms neem ik zelf een paar sprongetjes, zo hebben ze zeker genoeg afwisseling. Ze moeten daarnaast ook wel in training blijven om er weer te staan wanneer de wedstrijden weer beginnen. De trainingen blijven dus wel belangrijk. Het is nu iets meer andere dingen doen tussendoor dan alleen maar trainen in de piste."

"We hebben op stal niet speciaal een regeling voor onze klanten, maar houden er wel rekening mee dat er niet teveel mensen op hetzelfde moment komen rijden. Dus maximum twee buiten en twee binnen. Op zich is dat nooit een probleem, want er zijn zelden meer dan vier mensen op hetzelfde moment aan het rijden."

"Ik keek enorm hard uit naar het buitenseizoen en had de hele wedstrijdplanning al gemaakt. Maar goed, dat is voor iedereen hetzelfde nu natuurlijk. Mijn doel voor volgend jaar is een plaatsje in het team voor het Europees Kampioenschap bemachtigen. Ik ben nu absoluut niet bezig met de Olympische Spelen, omdat dat voor ons te vroeg kwam nu. Ik sluit niks uit en zal de kans zeker grijpen mocht de kans zich voordoen, maar we hebben onze zinnen nu op het EK gezet."

"We geven geen les meer momenteel. Mijn lesklanten weten wel dat wanneer ze een vraag hebben of tegen een probleem aanlopen ze altijd kunnen bellen. Dan ga ik ze op de best mogelijke manier toch proberen te helpen vanop afstand."

"Ik heb normaal gezien relatief drukke avonden met lesgeven tot 19 of 20u. Nu ben ik vanaf 17u altijd klaar met alle paarden te rijden dus mijn avonden zijn heel lang. Ik ben zelfs al begonnen met koken af en toe tegen de verveling! Ik kookte nooit graag, maar begin het nu toch wel leuk te vinden! Daarnaast ben ik nu ook vaak op Instagram te vinden."

"Probeer iets nieuws te leren als je je verveeld, in mijn geval is dat dus koken maar je kan vanalles bedenken. Ik vind puzzelen ook leuk om te doen tegen de verveling. Mijn belangrijkste advies is toch blijf in jullie kot zodat deze vervelende periode zo snel mogelijk over is!"