Jeroen Appelen en Lunatique de Kwakenbeek zijn de nieuwe leiders op het BK

Jumping
22 sep 2022
Door Horseman Kristof

Jeroen Appelen trekt zaterdag als leider naar de finale van het Belgisch kampioenschap met de BWP merrie Lunatique de Kwakenbeek.

In de tweede ronde van het Belgisch kampioenschap in Lanaken wisten vijf combinaties geen enkele springfout te maken. Van de top zeven van gisteren wist enkel Jeroen Appelen foutloos te blijven. Hij is zo de nieuwe leider met de 11-jarige BWP merrie Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z van Paemel) van eigenaar Frank Goossens. De Kwakenbeek is de fokkerij van Jos en Lien Hendrickx.

Andres Vereecke stijgt met Call me de Muze Z (v. Clarissimo Z) naar een tweede plaats. Thibeau Spits, vorig jaar nog goed voor zilver, staat op een derde plek met King Van Essene (v. Calido I). Jordy Van Massenhove zijn foutloze rit brengt hem met Gaga E D'Augustijn (v. Bustique) van de tiende naar de vierde plaats. Voor Nicola Philippaerts en H&M Luna van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z) is er een vijfde plaats.

José Thiry, die gisteren de eerste kwalificatie won, kreeg met Jalisco W van de Wolvenhoek twee springfouten en zakt naar een dertiende plaats.

Klik hier voor de nieuwe tussenstand.