Jenson van ’t Meulenhof naar Stoeterij Zangersheide

Transfer
16 nov 2022
Door Horseman Kristof

Het najaar is traditioneel de transferperiode in de hengstenmarkt; voor fokkers een langverwacht moment om de nieuwe aanwinsten van Stoeterij Zangersheide te ontdekken. De eerste nieuwe naam op de Belgische stoeterij voor 2023 is de 13-jarige Jenson van ’t Meulenhof die de verhuis van de stallen van Niels Bruynseels naar Lanaken inmiddels maakte.

Jenson van ’t Meulenhof is een zoon van Vagabond de la Pomme en Narcotique de Muze IV en sprong onder Niels Bruynseels op het hoogste niveau in de sport. In Barcelona werd hij met het Belgische team 2de in de Nations Cup Finale, schitterde in de Global Champions Tour Grand Prix van London en plaatste zich op regelmatige basis in de zwaarste 5* wedstrijden.

Niels Bruynseels en Stoeterij Zangersheide slaan nu de handen in elkaar voor de fokkerijcarrière van Jenson : “Jenson liep vorig jaar in Aken een blessure op die jammer genoeg het einde bleek voor zijn sportieve carrière. Voor mij is dit een sportief verlies want ik bereikte met hem zo’n goede resultaten en had met hem nog lang de wereld willen rondreizen. Nu deze carrière definitief afgesloten is, wordt het tijd om eindelijk aan de grote vraag van de fokkers te beantwoorden en hem een nieuw hoofdstuk als dekhengst te laten beleven. Ik heb steeds veel vraag gehad naar Jenson maar wilde de sport nooit combineren met de fokkerij. Als jonge hengst dekte hij een korte tijd met vers sperma, daarna niet meer. Uit zijn eerste generaties blijkt intussen zijn uitzonderlijke verervingswaarde. Zijn oudste zonen en dochters springen inmiddels zelf op 1m50 niveau. Ik reed zelf al enkele van zijn nakomelingen en het zijn stuk voor stuk goed te rijden paarden met een goed model, veel kader, een enorm vermogen en het top karakter van hun vader.”

Op Stoeterij Zangersheide verwelkomden ze Jenson van ’t Meulenhof intussen met open armen. Judy Ann Melchior is enorm enthousiast om de grote bruine volgend jaar op te stellen : “We kennen Jenson natuurlijk uit de sport met Niels maar zagen recent ook bijzonder goede nakomelingen zoals No-Comment de Septon (mv. Couleur Rubin) en Inoui du Seigneur (mv. Aganix du Seigneur Z). Ook onze beloftevolle dekhengst Rob Roy vd Bisschop Z komt uit een merrie van Jenson van ’t Meulenhof. Daarnaast is het voor een dekhengst van enorme meerwaarde dat hij zelf uit een goede stam komt en dat is bij Jenson zeker het geval! Hij is een kleinzoon van Qerly Chin en dus rechtstreeks verwant met tientallen iconische paarden zoals Derly Chin de Muze, Killer Queen VDM, Diablesse de Muze, Walloon de Muze, Mom’s Toupie de la Roque, … . Een hengst aan kunnen bieden die zelf op het hoogste niveau in de sport heeft gelopen, én nakomelingen op het hoogste niveau heeft, én uit dergelijke stam komt is een droom als hengstenhouder!

Jenson van ’t Meulenhof Z zal aangeboden worden met vers sperma aan een tarief van € 1.200. Wie in 2023 met Jenson dekt dient dit bedrag slechts in 2024 te betalen bij een levend geboren veulen.

Bron: 
Zangersheide