Jumping
10 jun 2024
Door Horseman Kristof

De nationale Gold League Grand Prix in Lier is gewonnen door de Nederlander Jelmer Hoekstra.

Geen enkele combinatie wist in het Azelhof dubbel foutloos te blijven tijdens de 1m45 hoge Grote Prijs. De overwinning ging naar de Nederlander Jelmer Hoekstra en de Verdi zoon Verdison. Zij waren ruim twee seconden sneller dan Jan Vlemmix en Quinar van het Drongengoed. Simon Prouvé reed Final Touch de Tiji (v. Don't Touch de Tiji Hero) naar een derde plaats. Anthony Philippaerts nam de vierde plek voor zijn rekening met Gabell d'Arvor. Dirk Demeersman en Carrasco Z klasseerden zich op een vijfde plaats. Belgisch kampioen Gilles Thomas, die op zaterdagavond nog tweede werd in de GCT Grand Prix van Cannes, eindigde op een zevende plaats met zijn kampioenen paard Ermitage Kalone.

Zoe Anteunis won een 1m35 reeks met Quincy vh Gebroekerhof Z voor Bert Panneels (Ogina vd Bisschop) en Tom Verduyn (Flash van het Watergoed). Xander Van Es werd eerste en tweede in een 1m25 reeks met Noor C en Cobelensky Z. Evie Dircken en Kylie Minoque Z vervolledigden de top drie.