Holger Hetzel past nieuw concept toe op veiling

Fokkerij
17 sep 2020
Door Horseman Kristof

De Holger Hetzel Sport Horse Sales kent dit jaar haar zestiende editie. Springruiter, trainer en handelaar Holger Hetzel en zijn team hebben een nieuw concept bedacht met het oog op de huidige Corona-maatregelen en er is een nieuwe datum geprikt. Op 21 november komen in het Duitse Goch zo’n twaalf springpaarden onder de hamer. 

 “De wereldomvattende pandemie heeft onze levens veranderd en ons gedwongen om met nieuwe ideeën te komen. Wij hebben veel nagedacht over hoe wij de veiling op de beste manier kunnen organiseren. Annuleren was voor ons geen optie, vooral omdat wij veel aanvragen kregen van potentiële buitenlandse kopers. Daarom hebben wij een compleet nieuw concept uitgewerkt voor de komende veiling. Zo kan het toch doorgaan en kunnen wij alle restricties gerelateerd aan het Corona-virus in acht nemen”, vertelt Holger Hetzel.

Dit jaar vormen de twee indoorwedstrijden in de weekenden van 13 t/m 15 en 20 t/m 22 november op de stal van Holger Hetzel de basis voor de veiling. Tijdens de eerste wedstrijd op 14 november is er een presentatie van de veilingpaarden. Potentiële kopers krijgen in de daaropvolgende dagen de kans om ze uit te proberen.

De veiling vindt tijdens het tweede wedstrijdweekend plaats op zaterdagavond 21 november. Ten gevolge van de restricties omtrent het Corona virus is het aantal uitgenodigde gasten en bieders gelimiteerd. De rest van de wereld kan de veiling volgen via www.clipmyhorse.tv, waar men ook terecht kan om online mee te bieden.

De collectie beschikt over een dozijn aan topspringpaarden in de leeftijd van vijf tot en met negen jaar met veel interessante wedstrijdresultaten en in sommige gevallen zelfs internationale plaatsingen. “Wij hebben besloten om een paar oudere veilingpaarden met uitmuntende internationale wedstrijdplaatsingen in te brengen. Onze klanten kunnen deze paarden direct uitbrengen op wedstrijden”, vertelt Holger Hetzel, terwijl hij de nieuwe collectie toelicht.

De tienjarige Beauville Z (v. Bustique), een van de veilingpaarden in 2016, is een schitterend voorbeeld van kwaliteit die Hetzel aanbiedt in zijn veilingen. Begin september won Beauville Z met Maikel van der Vleuten de CSI3* Grand Prix in Aken. Afgelopen jaar won het duo de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix in Monaco.”

Meer informatie is te vinden op www.holger-hetzel.de.

Bron: 
Persbericht Wendy Scholten