Help Alfredo Hernandez zijn paarden terug te vinden

Varia
16 jun 2020
Door Horseman Kristof

De welbekende Mexicaanse ruiter Alfredo Hernandez, is het slachtoffer geworden van een echte paardenroof.

Op zijn verzoek geven we de feiten aan:

In november 2019 is Alfredo Hernandez het slachtoffer geworden van een zeer zwaar ongeval (niet in de paardensport) waardoor hij gedurende enkele maanden (misschien kan hij in de herfst weer gaan rijden) tot volledige inactiviteit is gedwongen. Hij heeft toen zijn paarden, voor het gewone management, toevertrouwd aan Martina Romagnoli, van de Haras de Ligny, in België. 

Toen zijn fysieke conditie het toeliet, vroeg Alfredo zijn paarden terug om ze in het dagelijks leven te kunnen beheren en om ze dicht bij hem te hebben. Tot zijn grote verrassing waren ze niet meer bij Haras De Ligny.

Toen hij uitleg vroeg, werd hem verteld dat hij de paarden ′aan mevrouw Romagnoli′ had geschonken. Dit strookt niet met de waarheid, omdat er geen eigendomsoverdracht werd getekend en dat het Alfredo's bedoeling zeker niet was om ′een set paarden ter waarde van miljoenen euros′ te schenken.

Alfredo's advocaat is al aan het werk, maar het probleem is dat we de paarden niet vinden.

Waarschijnlijk zijn twee van hen, DIEGO en BCO MILTON, in Ierland. Van de anderen ISIDOR, BEFORE en ECLAIRE, is geen spoor te bekennen.

Iedereen die informatie heeft over deze paarden, of aan wie deze paarden werden aangeboden om te rijden of te verkopen, wordt gevraagd meteen contact op te nemen met Alfredo Hernandez (tel. +  32 486 12 35 35).

In de FEI-paspoorten staat Alfredo Hernandez als eigenaar. Nogmaals, de paarden zijn niet verkocht of weggegeven, maar gewoonweg gestolen.

Help Alfredo zijn paarden terug te vinden!

Bron: 
Persbericht