Harrie Smolders: "Kruijswijk heeft ploeg om podium Parijs te halen"

Varia
18 jul 2019
Door Horseman Kristof

Harrie Smolders is ervan overtuigd dat zijn landgenoot Steven Kruijswijk de capaciteiten en de ploeg heeft om in de Top 3 van het eindklassement van de Tour te eindigen. Hij adviseert hem ook om ten aanval te trekken als hij zich goed voelt.

“De rit van vandaag kan twee kanten uit: ofwel zouden de klassementsrijders zich nog gedeisd houden in het vooruitzicht van de tijdrit van vrijdag ofwel zouden ze de volop ten aanval trekken met het doel een deel van de concurrentie achteruit te slaan”, voorspelde Harrie Smolders. “Als Steven Kruijswijk zich goed voelt, moet hij ten aanval trekken. Topsport is immers het verschil maken als de gelegenheid zich voordoet. Dan moet je niet twijfelen. Dat is in onze sport niet anders. Als je paard aangeeft dat zij of hij er echt zin in heeft en met gemak alle hindernissen neemt, dan moet je niet uitstellen tot de dag dat je misschien een veel belangrijkere wedstrijd kan winnen. Uiteraard heeft de Tour nog een hele weg figuurlijk en letterlijk af te leggen, maar Steven heeft intrinsiek de kwaliteiten om hoog in het klassement uit te komen. Bovendien heeft hij een heel sterk team rond zich. De entourage werkt heel professioneel en de renners presteren bijzonder sterk. Ook dat moet vertrouwen geven. Als alles mee zit, kan hij in Parijs op het podium staan”.

“In ieder geval hebben we tot op heden een bijzonder interessante Tour mogen beleven. We kregen bijna iedere dag iets anders voorgeschoteld. Gedaan met het klassieke patroon waarbij een vroege vlucht in de laatste kilometers teniet wordt gedaan met de onvermijdelijke massasprint tot gevolg. Daar zorgde ondermeer die sakkerse Thomas De Gendt voor. Iedere dag werden we nu verwend met topsport waarin de details het verschil maakten. Neem nu de verbazing van Viviani toen Wout van Aert hem op de meet klopte of die banddikte waarmee Ewan onze Dylan Groenewegen versloeg. Als Groenwegen 50 m verder aan de sprint kan beginnen, dan wint hij met twee, drie fietslengten. Nu moest de fotofinish weer uitsluitsel brengen”.

Bron: 
Persbericht Euro Horse Communications