Gregory Wathelet: "Wij hebben nood aan grote wedstrijden op de kalender om gemotiveerd te blijven"

Jumping
22 okt 2020
Door Horseman Kristof

Gisteren raakte bekend dat we volgend jaar dan toch een Europees kampioenschap jumping en dressuur gaan krijgen.

Naar aanleiding daarvan zorgde de communicatiedienst van de KBRSF voor enkele reacties.

Peter Weinberg: “Het zijn erg onzekere tijden, en we kunnen enkel maar toejuichen dat er meerdere grote evenementen op de kalender komen voor volgend jaar. Niets is nog zeker tegenwoordig, dus als we dan een EK hebben om op terug te vallen en naartoe te werken, is dat een zegen!  Ik sprak Ludger Beerbaum meermaals de afgelopen weken en vertrouw er volledig op dat hij deze organisatie tot een goed eind kan brengen”.

Ook Gregory Wathelet, die Europees kampioen werd met het Belgisch team verleden jaar op het EK in Rotterdam, ziet enkel voordelen aan dit verhaal: “ Dit is echt geweldig nieuws voor de sport, wij hebben nood aan grote wedstrijden op de kalender om gemotiveerd te blijven. En misschien zijn we te gefocust op de Olympische Spelen. Als succesvol jumpingland zijn we immers in staat om twee topteams samen te stellen, een voor Tokio en een voor Riesenbeck. Het is het moment voor collega’s die soms minder kansen krijgen omwille van hun plaats op de rankings, om zich te bewijzen!
Ook andere naties zoals Duitsland, Nederland, Engeland,… kunnen zonder probleem een tweede evenwaardig team samenstellen, de sport zal dus zeker niet moeten inboeten aan kwaliteit!
Wat de locatie betreft, blijft het voor mij nog een verrassing. Ik ben zelf nog nooit in Riesenbeck geweest, maar ik vertrouw op het organisatietalent van de Duitsers!

Bron: 
KBRSF