Gregory Wathelet neemt toppaard van Mclain Ward over

Transfer
14 mei 2018
Door Maxine Van Molecot

Onze landgenoot Gregory Wathelet heeft een nieuw Grand Prix paard op stal. De elfjarige merrie Hija van Strokapelleken (v. Calido I) zal vanaf heden aan het werk te zien zijn met Wathelet. Zo heeft de ruiter uit Luik meteen een nieuw paard erbij om op het allerhoogste niveau te starten. We zullen het duo vandaag al voor het eerst samen aan het werk zien op de internationale springwedstrijd in Valkenswaard bij Tops International Arena.

Hija van Strokapelleken is een BWP merrie die door Andre Van Den Nest uit Denderleeuw gefokt werd. Als jong paard zagen we de schimmel al aan het werk op internationaal niveau met de Franse ruiter Roger Yves Bost. Daarna vertrok Hija voor korte tijd naar zijn landgenoot Timothee Anciaume, waarna Penelope Leprevost de teugels overnam. Onder het zadel van de Franse amazone won de BWP'er in 2016 de CSI3* Grote Prijs van Le Touquet.

Niet veel later was het dan Jennifer Gates die de merrie aankocht en was het haar partner Nayel Nassar die in 2017 op de Global Champions Tour in Cannes zijn debuut maakte met de Calido I dochter. Tot eind vorig jaar bleef de Egyptische ruiter de merrie op internationaal niveau uitbrengen. Sinds begin dit jaar was het Mclain Ward die met Hija van Strokapelleken aan de start verscheen op het allerhoogste niveau in Wellington. Daar behaalde het duo maar liefst vier overwinningen en werden ze zesde in de CSI5* Grote Prijs eind maart.

Deze namiddag zullen Gregory Wathelet en Hija van Strokapelleken hun debuut maken in de CSI2* 1.45m proef bij Tops International Arena in Valkenswaard. Alle resultaten van deze wedstrijd kunnen hier terug gevonden worden.