Gaetan Decroix en Constant Van Paesschen winnen in Oliva

Jumping
28 sep 2022
Door Horseman Kristof

Onder de Spaanse zon in Oliva hebben Gaetan Decroix en Constant Van Paesschen voor Belgische overwinningen gezorgd tijdens de Youngster Tour.

De reeks voor 5-jarigen werd gewonnen door Gaetan Decroix en zijn eigen fokproduct Quel Charmeur d'Eden Z. Deze is een zoon van Quel Homme de Hus. Laurens Meynaerts reed de BWP ruin Red Bull M naar een derde plaats. De zoon van Nixon van 't Meulenhof werd vorige maand via de Young Champions Auction verkocht aan Sentower Stables.

Bij de 6-jarigen nam team Stephex Stables plaatsen één en twee voor hun rekening. Michael Hughes won deze reeks met Gucci du Hamel (v. Lauterbach). Voor Kendra Claricia Brinkop en de BWP ruin Quercus van den Oude Eik (v. Jenson van 't Meulenhof) was er een tweede plaats. Het fokproduct van Gert Dierickx werd afgelopen zomer kampioen van de HGVBB bij de 6-jarigen. Enkele weken geleden investeerde STX in de ruin.

In de reeks voor 7-jarigen was Constant Van Paesschen in goede doen. Hij won deze reeks met de sBs ruin Just Too Late d'Hof Ten Bos (v. Bentley van de Kapel) en werd derde met Fedora Val Henry (v. Jarnac).

Klik hier voor de uitslagen.