Ermitage Kalone aan kop bij de nieuwe 1m60 beloften

Jumping
11 jun 2024
Door Horseman Kristof

Paarden hebben een lange weg te gaan voordat ze het hoogste niveau in de springsport bereiken. De eerste keer dat een paard een parcours op een hoger niveau succesvol aflegt, markeert vaak een mijlpaal voor zowel de ruiter als de fokker. Dit moment symboliseert niet alleen de belofte en het talent van het paard, maar ook de inzet en visie van de fokker.

In dit artikel werpen we een blik op de meest veelbelovende paarden van de maand mei, die voor de eerste keer een parcours op 1.60m hebben voltooid. We overlopen de ranglijst en bespreken de opkomende sterren die de potentie hebben om de toekomst van de springsport te veroveren.

Ermitage Kalone voldoet aan de verwachtingen; level 1.60m is een feit.

Tijdens de Global Champions Tour etappe in Madrid triomfeerde de populaire hengst Ermitage Kalone op spectaculaire wijze tijdens zijn debuut op 1.60m niveau. Ermitage Kalone werd in Frankrijk gefokt bij Magali Dessalles en vond zijn weg naar België bij de familie Van Dijck. Onder het zadel van de Belgische ruiter Gilles Thomas kon de Catoki zoon zich profileren als toptalent en bevestigde afgelopen maand in Madrid door geen enkele springfout te maken met winst in de Global Champions League en een 3de plaats in de Grote Prijs van Madrid op 1.60m niveau. Reeds heel wat fokkers zagen het potentieel van Ermitage Kalone, die reeds 641 geregistreerde nakomelingen telt in de Hippomundo database! Ermitage Kalone steeg in de Hippomundo Ratings naar score HR98.

De SF-ruin Delta de l'Isle verbaasde dan weer in de 5* GP in Windsor met een dubbele nulronde die resulteerde in een 5de plaats onder het zadel van de Italiaanse Giulia Martinengo Marquet. Hij scoort HR86 in de Hippomundo Ratings.

Ook de BWP gekeurde hengst Foncetti vd Heffinck maakte bij zijn 1.60m debuut geen enkele springfout tijdens de CSIO5* Rome met een 6de plaats in de GP. In de Hippomundo Ratings scoort hij HR72.

Top 5 - Meest succesvolle beloften op 1.60m - mei 2024

Horse Rider Breeder Earnings
Ermitage Kalone Gilles Thomas Magali Dessalles €62,563
Delta de l'Isle Giulia Martinengo Marquet GAEC De la Perrette €36,500
Foncetti vd Heffinck Salim Ahmed Al Suwaidi Friedrich Niemeyer €27,500
Canbella Blue PS Emma Emanuelsson Gestüt Lewitz/Paul Schockemöhle €21,100
Poppemieke JW van de Moerhoeve Olivier Philippaerts Jan Wuytack & De Moerhoeve BVBA €15,959

Certified by Hippomundo © 2024

Bekijk hier de volledige ranking van 1.60 Beloften van de maand mei 2024

Bron: 
Hippomundo