Dressuurkaders breiden uit

Dressuur
19 mei 2021
Door Horseman Kristof

Afgelopen week, en nadat hij de mogelijkheid had gehad om de verschillende vaste waarden en nieuwe combinaties te aanschouwen tijdens de mooie internationale wedstrijd CDI Opglabbeek, vond chef d’équipe Jeroen Van Lent de tijd rijp om enkele aanpassingen in de kaderindeling voor dressuur door te voeren. We lieten hem aan het woord.

“Er zijn dit seizoen inderdaad heel wat nieuwe combinaties aan de slag gegaan. Zo maakt Muriel Deruyter, een oude bekende in de dressuurwereld, haar rentree met D Quarterboy. Nu Muriel haar plaats gevonden heeft binnen de High Potentials, kan zij deelnemen aan trainingen en verder bouwen aan volgende kaderscores.

Ik kijk ook heel erg uit naar de evolutie die Jorinde Verwimp en Charmer dit jaar zullen doormaken. De groep breidt uit, ook het A-kader telt ondertussen weer 2 leden, en daar kan ik alleen maar enthousiast over zijn.

Zo ook in het B-kader trouwens. Jeroen Devroe zag ik tijdens CDN Grote Brogel aan het werk met Dante L. Jeroen bouwt op en sleutelt hier en daar nog bij, maar hij is iemand waar altijd mee rekening moet gehouden worden.
Ook Thibault Vandenberghe bevestigt, hij behaalde reeds 1x een A-score, net als Larissa Pauluis en First Step Valentin.
En ook Laurence Vanommeslaghe zit op slechts enkele puntjes van het A-kader verwijderd, ik hoop dat ook zij snel de overgang zal kunnen maken.
Net als Domien Michiels trouwens, die al geruime tijd een vaste waarde is met Intermezzo van Het Meerdaalhof. Hij zal volgende week samen met Larissa Pauluis en Alexa Fairchild de Belgische driekleur verdedigen tijdens CDIO Compiègne.

Verder kijk ik ook uit naar de komende prestaties van Alexa Fairchild en Dabanos D’04 en Charlotte Defalque en Botticelli, die beiden in Opglabbeek alvast een hele nette proef lieten zien.

Bij de U25-groep ziet het er eveneens veelbelovend uit. Twee amazones, Lore Vandeborne en Suraya Hendrikx, behaalden reeds hun criteria die voorop werden gesteld om selecteerbaar te zijn voor het komende EK waar we graag zullen aantreden met een team van drie of vier combinaties.

Ik ben dus zeker tevreden over de actuele situatie en over het uitbreiden van deze groep, een groep waarbinnen een geweldige groepssfeer heerst. De sfeer zit goed en dat motiveert iedereen om nog beter te scoren!  Ik zal trouwens in juni opnieuw een training in Aken organiseren en kijk enorm uit naar de rest van het seizoen! “

Bron: 
KBRSF