De Tour van Jos en Harrie: "Wout van Aert moet nooit knecht spelen"

Blog
29 aug 2020
Door Horseman Kristof

Europees kampioen jumping per ploeg en bronzen medaille EK 2019, Jos Verlooy en voormalig nummer 1 van de wereld jumping, Harrie Smolders, met een klare kijk op de Tour 2020.

Jos Verlooy heeft geen uitgesproken favoriet voor eindwinst in de Corona Tour 2020 maar over één ding is hij wel duidelijk: Wout van Aert moet nooit knecht spelen! “Hij is één van de beste sprinters van het moment en hij is in topvorm”, verduidelijkt Jos Verlooy zijn mening. “De zeges is de Strade Bianci en Milaan-San Remo zijn daar het beste bewijs van. Als hij zijn zinnen had mogen zetten op de groene trui, dan zie ik niet in wie hem daar van had kunnen afhouden. Nu zie ik hem in staat om twee ritten te winnen; tenminste als hij mag van de ploeg. Want het is duidelijk: het wordt voor hem een Tour waarin hij knechtje moet spelen. Heel jammer!”.

“Normaal gezien had Bernal mijn grote kandidaat voor eindwinst in de Tour geweest maar hij schijnt last te hebben van rugpijnen en als dat werkelijk zo is, dan wordt het moeilijk om de Tour te winnen”.

Jos Verlooy is momenteel, net als vorige week, in actie op de jumping van Saint-Tropez. “Ik ben heel blij dat er terug competitie is”, reageerde Jos Verlooy vanuit het Frans havenstadje. “Wij moeten hier praktisch de hele dag met een mondmasker rond lopen en dat is uiteraard geen pretje. Met een beperkt aantal toeschouwers krijg je uiteraard ook een heel andere entourage en ambiance maar het is beter dan totaal geen wedstrijden. Voor de paarden maakt dat geen verschil maar voor ons, ruiters, is het toch wel wennen. Igor voelt zich in ieder geval helemaal in zijn sas en onze derde plaats vorige zondag in de Grote Prijs bevestigt dat alleen maar”.

Bron: 
Euro Horse Communications - Luc Wuyts