De Tour van Jos en Harrie: "Het gaat tussen Roglic en Bernal"

Blog
30 aug 2020
Door Horseman Kristof

Harrie Smolders twijfelt niet: “Voor de eindzege zal het gaan tussen Roglic en Bernal; zij hebben de twee sterkste teams achter zich. Beiden hebben geen ideale voorbereiding achter de rug maar in feite geldt dat voor iedereen. In dat opzicht wordt het misschien wel een Tour vol verrassingen maar ik sluit een verrassende eindwinnaar uit. INEOS en Jumbo-Visma zullen wel de nodige oplossingen kunnen bedenken om dat laatste uit te sluiten. Of Jumbo-Visma een streepje voor heeft op INEOS durf ik te betwijfelen. Zij hebben beiden een sterke ploeg en een bijzonder sterke omkadering”.

“De rit van vandaag brengt misschien al de eerste tekenen van hoe de kaarten zullen worden geschudt”, rondt Harrie Smolders zijn eerste kijk op de Tour af.

Harrie Smolders sluit vandaag zijn aantreden op de jumping van Saint-Tropez af. “Het blijft toch wennen aan de abnormale omstandigheden waarin wij nu onze sport moeten beoefenen. Maar ik klaag niet. Het is beter zo dan niets en het is voor iedereen hetzelfde; zowel in de sport als daarbuiten. Persoonlijk kwam mij die noodgedwongen pauze wel een beetje goed uit na een periode van “overkill” met een overvloed aan wedstrijden en een heel druk trainingsprogramma. Ik ben zo toch even op adem kunnen komen”.

“Ik hoop dat er deze winter toch een aantal wereldbekerwedstrijden zullen doorgaan”, kijkt Harrie Smolders naar de volgende maanden. “Een aantal organisatoren werkt in ieder geval in die richting een scenario uit maar zonder publiek is het maar moeilijk een rendabel alternatief tot stand te brengen. Maar de honger naar echte topsport wordt met de dag groter.

Bron: 
Euro Horse Communications - Luc Wuyts