Danny Van Es wint voor het vierde jaar op rij het HGVBB kampioenschap

Jumping
13 sep 2021
Door Horseman Kristof

Voor de zesde keer al heeft Danny Van Es afgelopen weekend het HGVBB senioren kampioenschap gewonnen. Het was al de vierde keer op rij dat Van Es dit kampioenschap won!

Stoeterij Mivaro in Dilbeek vormde opnieuw het decor voor het HGVBB Senioren kampioenschap. Na de eerste ronde op vrijdagavond had Danny Van Es de leiding genomen met de Contact van de Heffinck zoon Hamilton. Dankzij een foutloze rit op zaterdag wist Van Es zijn leiderspositie te behouden richting de finale op zondagnamiddag. In die finale zette Van Es opnieuw twee foutloze omlopen neer, waardoor hij zijn zesde titel binnen de HGVBB wist te winnen. Voor Van Es is het zelfs zijn vierde titel op rij. Zijn laatste drie kampioenschappen won hij met Hamilton. Eerder dit seizoen werd Van Es zijn jongste zoon Karsten ook al kampioen bij de Scholieren. 

De titel van vice-kampioen is voor Bert Panneels en Ogina vd Bisschop. Met de dochter van Vigo d'Arsouilles neemt Panneels volgende week deel aan het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken. Vincent Zacharias Bourguignon pakte de bronzen medaille met Isabel van het Harteveld.

Voor Ellen De Swert en Cantchelaro, vorig jaar nog goed voor zilver, was er een vierde plaats. Voor het eerst in zes jaar staat De Swert zo niet op het podium van het HGVBB kampioenschap. Gert Bosmans, de kampioen van 2017, behaalde een vijfde plaats met Grand Fou.

Klik hier voor de uitslag.