Danny Van Es staat aan de leiding in de STX Challenge

Jumping
22 jul 2019
Door Horseman Kristof

Dit seizoen zijn er op vier HGVBB wedstrijden bij Stoeterij Mivaro drie overkoepelende criteriums waarin de ruiters uit alle provincies een extra prijs kunnen winnen!

Na de manches op Jumping K&M (mei) en Jump with Friends (juni) staat Danny Van Es in twee van de drie criteriums aan de leiding. Met Zico V staat Van Es aan de leiding in de STX Challenge. Het duo won op Jump with Friends de Grote Prijs en werd tijdens de GP van Jumping K&M tweede. De eindwinnaar gaat aan de haal met een STX zadelkast. Ellen De Swert en Cantchelaro staan op de tweede plaats. Van Es zien we met Go For It Ninohorse terug op een derde plaats. Stefan De Pauw (Quatro de Monplaisir) en Bert Panneels (Lavendel van het Beetjen) staan op de vierde en vijfde plaats. Laurence Van Tilborg, winnares van de Grote Prijs op Jumping K&M, volgt op de zesde plaats met Havannah du Chablis.

In de Noble Elite Drinks Tour zien we Van Es op de eerste plaats met Go For It Ninohorse en de tweede plek met Cavalor's Conchita. De Swert en Escape volgen op de derde plaats voor Caro Van Der Smissen (Chardonnay Vd Brouwershoeve Z) en Anthony De Plecker (Elias Ninohorse). De eindwinnaar van deze Tour krijgt zijn gewicht in Noble Elite Energy Drinks.

Marijke Pops en Camirez staan op kop in de B&A Cup. Sven Vander Meersche staat voorlopig op de tweede plaats met Luz de la Luna. Het podium wordt vervolledigd met Noa Appelmans en Joske. Voor de beste combinatie is er een extra geldprijs van 400 euro.

Dit weekend staat op Jumping Horseman de derde manche op het programma. De vierde manche en meteen ook de finale gaat door tijdens Jumping Jan & Alleman (14 en 15 september).