Danny Van Es pakt opnieuw de titel van HGVBB kampioen

Jumping
11 jun 2019
Door Horseman Kristof

Danny Van Es heeft voor de vierde keer al het HGVBB senioren kampioenschap op zijn naam geschreven!

Net geen vijftig HGVBB ruiters kwamen vrijdag bij Stoeterij Mivaro aan de start voor de eerste manche van het Senioren kampioenschap. Danny Van Es en zijn Zico V namen toen al de leiding voor Mike Van Haudt en Kia Maria vd Potaarde, de regerende vice-kampioenen. Frederik Dekens en Inaki van den Dael stonden toen virtueel op het podium.

Na de tweede manche op zaterdag bleef de top twee ongewijzigd en was het Jean-Jacques De Cock die met Impulse Red de nieuwe nummer drie werd.

Na een rustdag op zondag streden de beste zestien combinaties op Pinkstermaandag in de finale, die over twee omlopen verliep. Parcoursbouwer Joris Pauwels kreeg in de eerste ronde acht foutloze combinaties en in de tweede ronde bleven er nog vijf foutloos. 

Van Es was met zijn Zico V op geen enkele fout te betrappen en pakte zo zijn vierde titel en zijn tweede gouden medaille op een rij. Van Haudt ging in de laatste ronde in de fout en zag zo De Cock met de zilveren medaille aan de haal gaan. Ellen De Swert en Cantchelaro, vorig jaar nog goed voor een vijfde plaats, mochten dit keer de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Daisy Polspoel en Chaccone eindigden op de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Sandra Guilbau en Inka van Paemel. Frederik Dekens (Inaki van den Dael) en Mike Van Haudt eindigden op plaatsen zes en zeven.

Klik hier voor de uitslag.