Chacoon Blue en Cumano veulens smaakmakers tijdens geslaagde veiling Stal Den Bisschop

Fokkerij
30 aug 2017
Door Horseman Kristof

De zevende opendeur-veiling van Stal Den Bisschop was dinsdagavond opnieuw een groot succes. Veilingmeester Frederik De Backer wist 29 veulens te verkopen aan een gemiddelde prijs van 12.448 euro.

Chacoon Blue leverde de toppers van de avond

De veiling begon meteen veelbelovend met het eerste veulen Rovita vd Bisschop (Chacoon Blue x Marius Claudius) die voor 20.000 euro onder de hamer ging. Het tweede veulen was meteen de topper van de avond met Raxelle vd Bisschop (Chacoon Blue x Emerald), deze werd voor 27.000 euro verkocht. Raxelle haar moeder is de zus van Dulf, Estina  en Holland vd Bisschop.

Romy vd Bisschop (v.m. Stakkato) was eveneens een Chacoon Blue nakomeling die voor 20.000 euro van eigenaar veranderde.

Zeldzame Cumano veulens waren in trek

In de veilingcollectie zaten er ook veulens van Cumano. Bijna nergens kan je ze nog vinden, maar op de veiling van Tom De Craene kon je er maar liefst drie kopen. Ronaldo vd Bisschop (Cumano x Kashmir van Schuttershof) werd al vroeg op de avond verkocht voor 15.000 euro. Hij komt uit de stam van Flinstone van 't Eigenlo, Foica van den Bisschop en Iloica van den Bisschop.
Rolex vd Bisschop (Cumano x Clinton) haalde een verkoopprijs van 20.000 euro. De voor BWP goedgekeurde hengst Menko vd Wellington komt uit dezelfde moeder. 
Het twaalf dagen oude hengstenveulen Ricardo vd Bisschop (Cumano x Lys de Darmen) haalde als laatste veulen de prijs van 18.000 euro.