BWP Top Stallion Auction: Nr. 1 in de wereld biedt gezonde, top genetica…en nu is het aan u

Promo
10 jan 2022
Door Horseman Kristof

We laten in dit artikel de aangemelde hengsten in willekeurige volgorde de revue passeren.

Op 15 januari 2022, de slotdag van de 2e fase van de BWP Hengstenkeuring, pakt BWP uit met de BWP Top Stallion Auction. Deze veiling zal plaatsvinden in het hippisch centrum Azelhof, weliswaar zonder publiek omwille van anti-Corona maatregelen. Geen nood, beste vrienden, want dit topevenement zal integraal te volgen zijn via ClipMyHorse. Het bieden tijdens de Top Stallion Auction zal zowel telefonisch als online mogelijk zijn op het platform www.bwp.auction, waarover straks meer details. Op 15 januari kan men al vanaf 10u online bieden. Omstreeks 19u30 gaat men van start met de finale veiling.

Via de Top Stallion Auction opent BWP de poort tot bewezen, exclusief prestatiebloed. Kom binnen en geniet mee van het succes.

Gezondheid, niet onbelangrijk met het oog op een sportcarrière, is een issue dat BWP steeds nauw ter harte neemt. De hengsten die tijdens de BWP Top Stallion Auction onder de veilinghamer zullen gaan, hebben de eerste fase van de BWP Hengstenkeuring met goed gevolg afgelegd. Dit is het garantiebewijs dat ze voldoen aan de strenge eisen van het diergeneeskundig onderzoek. De aangemelde hengsten voor de veiling moeten aan een bijkomende eis voldoen: ze dienen tijdens de tweede fase de tweede dag met een positief advies te passeren vooraleer ze effectief kunnen aantreden in de veiling.

De volledige collectie staat online op www.bwp.auction. Indien u overweegt om één of meerdere hengsten aan te kopen, aarzel dan niet om commercieel advies in te winnen bij Sven Bols (+32 495 551 405) of Tom Van De Vijver (+32 476 442 185). Voor vragen met betrekking tot de organisatie en administratie kan u terecht bij Lieve De Greeff (+32 497 538 982). Diergeneeskundig advies van prof. dr. Frederik Pille kan men op eenvoudig verzoek verkrijgen door een e-mail te verzenden naar [email protected].

We laten in dit artikel de aangemelde hengsten in willekeurige volgorde de revue passeren. Wie wil investeren in een zoon van de 1m60 GP-hengst Uncanto di Villagana, gecombineerd met een merrie uit de BWP-stam van het Olympiadepaard Don Juan van de Donkhoeve, moet zeker een bod uitbrengen op Top Boy van den Heuvel. Zijn moeder, Wynona van de Donkhoeve, bracht o.a. Belano VD Wijnhoeve (5*, 1m60-niveau) en Enjoy VD Wijnhoeve (1m45-niveau). Wynona’s moeder leverde de internationale springcracks Utopia en Wizard van de Donkhoeve. Wist u dat Don Juan van de Donkhoeve, waarmee Jessica Springsteen teamzilver behaalde tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, eveneens tot deze BWP-stam 61 behoort?

Hoe vaak krijgt men de kans om een zoon te kopen van de beloftevolle BWP Young Stallion Award-winnaar Nixon van ’t Meulenhof uit één van de beste stammen wereldwijd, de Qerly Chin-stam? De BWP Top Stallion Auction biedt u deze kans. We hebben het over de hengst Tolkien VGW. Zijn vader wordt in de sport uitgebracht door Jos Verlooy. De moeder van Tolkien VGW, Libelle de Muze, was finaliste op het BK voor 5-jarigen, finaliste op het BK voor 6-jarigen én finaliste op het WK voor 7-jarigen. Inmiddels liet ze al meerdere toptienplaatsen noteren in het internationaal 4*-circuit. Haar moeder presteerde op 1m50-niveau en daarna volgt een aaneenschakeling van maar liefst vier succesvolle merries uit het internationaal 1m60-circuit, zijnde Boyante de Muze, Narcotique de Muze II, Qerly Chin en Kerly.

Op welke marktplaats kan men een rechtstreekse zoon van Balou du Rouet uit de BWP-stam 9 kopen? Inderdaad… tijdens de Top Stallion Auction van het beste springpaardenstamboek ter wereld, BWP. De moeder van de veilinghengst Timon VD Begijnakker, Hymne VD Begijnakker, bracht o.a. Olaf VD Begijnakker (in 2019 ex aequo winnaar van de cyclus voor 5-jarigen) en de goedgekeurde hengst Da Vinci VD Begijnakker Z. Hymne is een halfzus van het springfenomeen H&M Challenge VD Begijnakker waarmee Rik Hemeryck en Ludo, Olivier en Nicola Philippaerts jarenlang wereldwijd op het allerhoogste niveau hebben geschitterd.

Dankzij Try Me-K van Kattenheye kan men een zoon kopen van de zeer moderne, beloftevolle hengst Prestige van het Kluizebos, gekruist met het bloed van de 5* GP-merrie Banda de Hus in de moederlijn. De grootmoeder van Try Me-K, Venise de Hus, leverde de goedgekeurde, succesvolle hengst Falko de Hus. Banda de Hus, de moeder van Venise, maakt het plaatje compleet. Grégory Wathelet en Kevin Staut schreven met Banda talrijke zeges en ereplaatsen op hun naam tijdens 5*-concoursen (1m60-niveau). De BWP-goedgekeurde hengst Hilton de Hus maakt eveneens deel uit van deze fokfamilie.

Tot deze veilingcollectie behoort nog een tweede hengst met het achtervoegsel ‘van ‘t Kattenheye’, met name Taloé-K van ’t Kattenheye. Zijn vader, Taloubet K, presteerde jarenlang met brio op het allerhoogste niveau. Via zijn moederlijn is Taloé-K verwant met Carthago! De moeder van Taloé-K, Zoë-K van ’t Kattenheye, bleef als 5-jarige foutloos in alle cyclusmanches waaraan ze deelnam en was als 6-jarige finaliste op het BK in Gesves en finaliste op het WK in Lanaken. De grootmoeder van Zoë-K is een volle zus van de meervoudige Olympiadehengst en topvererver Carthago.

Exceptional Call JW heeft een afstamming die op zijn zachtst uitgedrukt ‘exceptioneel’ is. Eamus de Hus (°2014), de vader van Exceptional Call, presteert op 1m40-niveau en is een zoon van HH Conrad waarmee Grégory Wathelet geschiedenis schreef. De grootmoeder van Exceptional Call JW, zijnde de internationale sportmerrie Call Me de Muze, bracht de goedgekeurde hengsten Cuba Libre de Muze en Easy Call de Muze. Haar moeder Ratina Gamma is een kloon van Ratina Z. Ratina behaalde individueel zilver en in teamverband goud op de Olympische Spelen in Barcelona, teamgoud op de Olympische Spelen van Atlanta, winst in de GP van Aken, individueel én in teamverband goud op het EK in Mannheim, enz.

Tabasco 111 ST is het resultaat van de kruising van de 5* Grand Prix-hengst El Barone 111 met een hengstenmoeder uit een doorgefokte stam. Zijn moeder Eileen 111 leverde reeds twee goedgekeurde hengsten, met name Iceberg ST en Tabasco’s volle broer Sportsman 111 ST. Tabasco’s grootmoeder, Lizette, geniet vooral bekendheid als moeder van de BWP-elitehengst Der Senaat 111. Met Abdel Saïd in het zadel verzamelde Der Senaat 111 meerdere toptienplaatsen tijdens wereldbekerproeven, landenwedstrijden en Grote Prijzen. 

Wie een zoon wil kopen van de 5* Grand Prix-hengst Lector VD Bisschop uit een top moederlijn, moet zeker bieden op Lecto di Magico de Res Nova. In de moederlijn van deze veilinghengst vinden we tal van toppers uit het 1m60-circuit, o.a. Dalila de la Pomme (5*, Evelina Tovek), Idalville d’Esprit (5*, Darragh Kenny), Gentiane de la Pomme (5*, Wilm Vermeir), Vici van ’t Plutoniahof (Ludo Philippaerts en Francesca Crivellari), Dauphin de Muze (Alec Lawler), Duchesse de la Pomme (Line Karlsen Raaholt) en Jade van het Groene Dak (Tom Sneppe).

Zin om te investeren in een zoon van de succesvolle 5* GP-hengst Grand Slam VDL (ex-Lucky Won V/H Bevrydthof), aarzel dan niet om een bod uit te brengen op Oreo W. Ook langs moederszijde is Oreo W interessant gefokt. Tot deze stam behoren meerdere performers uit het 1m60-circuit, waaronder Veni Vidi Vici (5*) en Lois-Lane (waarmee Wiljan Laarakkers o.a. 3e werd in de GP van Madrid, 2e in de 4* landenwedstrijd in Kopenhagen en 3e in de 5* landenwedstrijd in Gijon).

O’Neill VDL zijn vader, Harley VDL, is een zoon van Heartbreaker uit een Carthago-merrie die met succes op 1m50-niveau presteerde. Na een geslaagde sportcarrière (onder het zadel van de Ierse amazone Jessica Kürten) ontpopte Harley VDL zich tot een leverancier van excellente springpaarden van de bovenste plank. In de moederlijn van O’Neill VDL vinden we meerdere internationale springpaarden, o.a. Nordic van de Fruitkorf, Canisha (Maikel van der Vleuten), Quinta en Laddison (allebei: 3*, 1m50-niveau) en het 4*-concourspaard Acapulco.

Tcicero van Scherpen Donder is het resultaat van de kruising van de springpaardenvererver Cicero van Paemel met de BWP-elitemerrie Gitta van Scherpen Donder. Volgens de database van de KBRSF werd Gitta als 7-jarige in 1m35-proeven uitgebracht door Olivier en Jules Van Roosbroeck. Tot Tcicero’s moederlijn behoort o.a. Hope Van Scherpen Donder, waarmee Abel Saïd bijzonder succesvol was in het internationaal 4* en 5*-circuit, met inbegrip van winst in de wereldbekerproeven in Abu Dhabi en Verona.

Uit de moederlijn van het 1m60-springpaard Aimee kan men een Quint VH Maarlo-zoon kopen, met name Tequilano VH Maarlo. Quint sprong verdienstelijk op internationaal 1m45-niveau. Van hem werd reeds een zoon verkocht tijdens de BWP Top Stallion Auction: Oscar The Homage (€ 57.000). Tequilano’s moeder, Chi-Mara, leverde o.a. Quilano V/H Maarlo (tijdens de BWP-hengstenkeuring editie 2019 doorverwezen naar de 3e fase). Chi-Mara’s moeder bracht o.a. Aimee (1m60-niveau, Peter Wylde) en Tiramisu (1m50-niveau, Trapp O’Neal).

Turbo VL verenigt topbloed in zijn pedigree. Zijn vader, Mr Uno-K van ’t Kattenheye (°2012), wordt met succes uitgebracht door Nicola Philippaerts tijdens internationale wedstrijden van 1m40-1m50-niveau. Via zijn moeder voert Turbo VL het begeerde prestatiebloed van Cornet Obolensky en via zijn grootmoeder dat van de BWP-ambassadeur Lys De Darmen, een ‘merriemaker’ die we wel vaker terugvinden in de moederlijn van 5* GP- en zelfs Olympiadepaarden.

Voor het vaderschap van Tristan van het Klokkenhof tekende Indouglas van het Bevrijdthof (alias Dallas VDL, een kleinzoon van BWP-boegbeeld Darco) die onder het zadel van Jur Vrieling jarenlang heeft geschitterd in het vijfsterrencircuit. Tristan zijn moeder is een dochter van Numero Uno, een KWPN-preferente hengst die in de wereld van de topspringsport hoog staat aangeschreven. Quina van het Klokkenhof, de grootmoeder van Tristan, is een BWP-elitemerrie, waarmee Davy Lannoo en Bart Bomere hebben gepresteerd in de sport.

De vader van Hunter Heartbeat, Heartbeat, werd in 2006 zesde in de finale van het WK voor 5-jarigen in Lanaken en liet nadien knappe resultaten noteren in het internationaal circuit. Via zijn moederlijn is Hunter Heartbeat verwant met o.a. Que En Que Tojo PE H (5*, Alain Jufer), Vins VD Tojopehoeve (1m50-niveau, Laura Kraut), Qwina V Tojopehoeve (1m45-niveau, Kelly Jochems), Zuniek VD Tojopehoeve (1m45-niveau, Harry Bateman), Hofgut Liederbach’s Ikarus (Pia Luise Aufrecht-Bruggink), Dandy (Kaitlin Dawn Campbell), Kadee van het Heikanthof (1m50-niveau, Bart Jay Junior Vandecasteele) en Egwel (1m50-niveau, Kevin Jochems).

Wie tijdens de live veiling (zonder publiek) een bod wil uitbrengen op één of meerdere veilinghengsten, kan dit online via www.bwp.auction. Het is overigens ook via deze website dat u zich vooraf moet registreren. Neem geen risico’s en registreer u vandaag nog. Telefonisch bieden is ook mogelijk. Hiervoor dient u zich op voorhand aan te melden bij het veilingteam. Contacteer voor de veiling mevrouw Lieve De Greeff en breng haar op de hoogte van welke hengst uw interesse geniet. Op het ogenblik dat de hengst van uw keuze wordt geveild, zal u door iemand van het veilingteam telefonisch gecontacteerd worden.

Investeer via de BWP Top Stallion Auction in de toppers van morgen!

Bron: 
Belgian Warmblood - Jo De Roo