BWP Top Stallion Auction: een uniek platform met gezonde hengsten uit top-prestatiebloed

Promo
11 jan 2020
Door Horseman Kristof

Het zijn stuk voor stuk gezonde hengsten die top-prestatiebloed voeren. Smeed het ijzer terwijl het heet is!

 

Op 18 januari 2020 pakt BWP uit met de “BWP Top Stallion Auction”. Het hippisch centrum Azelhof, gelegen in de Aarschotsesteenweg 201 in Lier, is ‘the place to be’ om er tijdens deze veiling tophengsten uit topstammen te kopen. Tijdens het EK in Rotterdam 2019 behaalde Jos Verlooy met Igor individueel brons en maakte dit duo deel uit van het gouden Belgische team. Begin december werd Kevin Staut met For Joy van ’t Zorgvliet 2e in de vijfsterren GP van Parijs. Enkele dagen voorheen schreef Just A Gamble de 4* GP van Wellington op haar naam. Eveneens in november 2019 triomfeerde Scott Brash met Hello M’Lady (ex-Gwindeline) in de 5* wereldbekerproef in Verona. Niels Bruynseels gaf met Gancia de Muze alle concurrenten het nakijken tijdens de 5* Grote Prijzen van Cannes en Wolvertem. Tijdens de prestigieuze 5* Grote Prijs van Aken ging het goud naar Gazelle Ter Elzen, met Kent Farrington in het zadel. Dit is maar een kleine greep uit de rijke vijver BWP-paarden die over de hele wereld op het allerhoogste niveau presteren in de springsport.

Het is niet toevallig dat BWP een hoofdrol opeist als leverancier van topspringpaarden. De fokkers hebben destijds het beste genetische materiaal uit de buurlanden geïmporteerd en het met kennis van zaken gekruist. Gezondheid, niet onbelangrijk met het oog op een sportcarrière, is een issue dat BWP steeds nauw ter harte neemt. De hengsten die tijdens de BWP Top Stallion Auction onder de veilinghamer zullen gaan, hebben de eerste fase van de BWP-hengstenkeuring met goed gevolg afgelegd. Dit is het garantiebewijs dat ze voldoen aan de strenge eisen van het diergeneeskundig onderzoek. De 20 aangemelde hengsten voor de veiling moeten aan nog meer eisen voldoen: ze dienen de tweede dag van de hengstenkeuring met een positief advies te passeren vooraleer ze effectief kunnen aantreden in de live-veiling.

De volledige collectie staat online op de website van het BWP, met inbegrip van video-opnames, de stamtafel en informatie over de moederlijn. Indien u overweegt om één of meerdere hengsten aan te kopen, aarzel dan niet om commercieel advies in te winnen bij Sven Bols (+32 495 551 405) en Tom Van De Vijver (+32 476 442 185). Voor vragen met betrekking tot de organisatie en administratie kan u terecht bij Lieve De Greeff op het mobiel nummer +32 497 538 982. Diergeneeskundig advies kan men ter plaatse op de hengstenkeuring krijgen, op vrijdag 17 januari en zaterdagvoormiddag 18 januari, telkens op het veilingsecretariaat.

We kunnen in dit artikel niet alle aangemelde hengsten de revue laten passeren. Desondanks willen we er toch enkele aan u presenteren, met de focus op de moederlijnen. Wie bijvoorbeeld Rio VD Withoeve aankoopt, wordt de eigenaar van een zoon van Untouchable uit een sterke moederlijn. Untouchable voert het bloed van de grootheden Hors La Loi II, Heartbreaker en Carthago en presteerde onder verschillende ruiters op internationaal vijfsterrenniveau. Ikela VD Withoeve, Rio’s moeder, leverde o.a. het springpaard Pipa VD Withoeve. Verder vinden we in deze moederlijn de goedgekeurde hengsten Viktor en Grenoble van de Withoeve, alsook meerdere internationale springpaarden zoals Kansas VD Withoeve (5*, Eduardo Alvarez Aznar), Kazan VD Withoeve (1m50, Sylvain Coeur) en Spike VD Withoeve die onder Grégory Wathelet op vijfsterrenniveau presteert, met inbegrip van o.a. de negende plaats in de Rolex GP van Windsor.

Liefhebbers van een Holsteinse prestatiestam gekruist met top BWP-bloed kunnen hun gading vinden in Rolex du Genet. Wie weet doet hij over enkele jaren zijn naam alle eer aan tijdens één of ander Rolex-tornooi? Voor zijn vaderschap tekende Matisse de Mariposa, een Diamant de Semilly-zoon die via zijn moeder tot een familie behoort met tal van springpaarden uit het 1m60-circuit. Zauberfee VI du Genet, de moeder van Rolex du Genet, maakt deel uit van de Holsteinse fokfamilie 1947. Rolex is via zijn moederlijn verwant met internationale springpaarden zoals Catalux (5*, Jenna Johansson), Blue Captain (5*, Douglas Lindelöw), Ramira (Maximilian Lill) en Sauvignon (Mathilde Cruchet). Rolex du Genet liet als veulen reeds van zich spreken: tijdens het druk bijgewoonde veulenkampioenschap in Moerbeke won hij in 2017 de B-reeks van de hengstveulens.

Charming Boy SDW Z is ook één van de aangemelde hengsten voor de veiling. Hij is een zoon van het springfenomeen Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky, ex-Windows van het Costersveld). Marcus Ehning en Comme Il Faut zegevierden in 2019 o.a. in Hickstead en Chantilly en schitterden tevens tijdens het EK in Rotterdam. Het duo is geselecteerd voor het Duitse team met het oog op de volgende olympiade. Hot And Spicy (°2013), de moeder van Charming Boy SDW, springt op 1m30-niveau onder het zadel van Marjan De Wachter. Orane du Noyer (v. Diamant de Semilly), de moeder van Hot And Spicy, bracht de internationale springpaarden Firefly en Gigolo. Verder vinden we in de moederlijn een topper zoals So Fun de la Roque (Romain Sottas en Jérôme Guéry), alsook meerdere eventingpaarden, o.a. Idalgo, Pax du Pujolet, Quart, Ut, Fils en Clown du Placineau. Deze eventers gaan terug op Lucky Sally (v. Baby Taine xx), de grootmoeder van Orane du Noyer.

Dankzij Rido van den Aard kan men een halfbroer van de internationale toppers Ballerina van den Aard en Wonami van den Aard op stal halen. De vader van Rido, Naxcel V, verzamelde in 2019 meerdere toptienplaatsen tijdens internationale springwedstrijden voor jonge paarden, met de Oostenrijker Gerfried Puck in het zadel. Quida van den Aard, Rido’s moeder, bracht o.a. Wonami van den Aard (5*, Olivier Guillon), Ballerina van den Aard (1m50, Niels Fockaert) en Garfield van den Aard (1m40, Niels Fockaert). Tot deze moederlijn behoren nog meerdere springpaarden, zoals Hamlet, Galileo, Karida en Antigone van den Aard.

Er zijn ook hengsten aangemeld die teruggaan op een BWP-prestatiestam, zoals Rakker van St Anneke (BWP-stam 7), Raspoetin van het Harteveld en Remus de Muze (allebei uit BWP-stam 34), Ricardo VD Bokke (BWP-stam 19), Repetto van ’t Hulsbos (BWP-stam 10) en Ruby D.C. (BWP-stam 20). Daarnaast zijn er nog hengsten die via hun moeder sterke buitenlandse stammen vertegenwoordigen. Er is voor elk wat wils. Het volledige aanbod kan u hier ontdekken.

Indien u in de onmogelijkheid verkeert om aanwezig te zijn op de BWP Top Stallion Auction, krijgt u alsnog de mogelijkheid om online mee te bieden. In dat geval moet u zich vooraf registreren via de link bwp.weauction.nl/register. Neem geen risico’s en registreer u vandaag nog. Het volledig stappenplan van online registreren en bieden staat haarfijn uitgelegd op de website.

Dankzij de BWP Top Stallion Auction krijgt iedereen live én online de unieke opportuniteit om te investeren in de toppers van morgen. Het zijn stuk voor stuk gezonde hengsten die top-prestatiebloed voeren. Smeed het ijzer terwijl het heet is!

Bron: 
Belgian Warmblood - Jo De Roo