Belgen domineren de Grote Prijs van Mechelen met winst voor Niels Bruynseels

Jumping
29 dec 2017
Door Horseman Kristof

Het Mechelse publiek had vanavond 50 % kans om een Belgische winnaar te zien in de Grote Prijs 'Sport Vlaanderen'. Van de tien barrage kandidaten waren er vijf met de Belgische nationaliteit. De Belgische ruiters deden wat er van hen werd verwacht, want we kregen maar liefst vier Belgen in de top vier te zien!

Christophe Vanderhasselt, die enkele dagen voor aanvang van Jumping Mechelen de bevestiging kreeg dat hij mocht deelnemen aan de vijf sterrencompetitie, mocht de spits afbijten. Hij zette met de 9-jarige BWP merrie Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) meteen een snelle tijd neer van 32:90 seconden neer.

Het was op enkele combinaties wachten om spanning te krijgen om de eindoverwinning. Nicola Philippaerts en de 10-jarige BWP ruin H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop), die eerder dit jaar de Wereldbeker finale in Omah sprongen, deden met hun 31:77 seconden beter en namen zo de leiding over.
Maar twee combinaties later was het Pieter Devos, sinds begin deze week de nieuwe Belgische indoor kampioen, die de leiding overnam. Met de 12-jarige KWPN ruin Apart (v. Larino) deed hij zes honderdste van een seconde beter dan Philippaerts.

Derde Grote Prijs overwinning voor Gancia de Muze dit jaar

Maar als laatste in de barrage kregen we Niels Bruynseels nog met de 11-jarige BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve). Met hen moet je altijd rekening houden en dat zal de concurrentie geweten hebben. Onder massale steun van het publiek gingen zij foutloos door de finish in een tijd van 31:53 seconden. Bruynseels zorgde zo voor de Belgische overwinning voor Devos, Philippaerts en Vanderhasselt.
Voor Gancia is het al haar zesde overwinning dit jaar. Ze won begin deze maand in Geneve, tijdens de Stephex Masters won ze twee proeven met als hoogtepunt de Rolex Grand Prix en in Basel was er begin dit jaar ook al winst in de vijf sterren Grote Prijs.

De vijfde plaats was voor Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall). Jerome Guery eindigde met Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) op de tiende plaats.

Als laatste starter in de basisomloop leek Wilm Vermeir opweg naar de barrage, maar met DM Jacqmotte (v. Toulon) kreeg hij één strafpunt voor tijd achter zijn naam.

Klik hier voor de uitslag.