Azelhof haalt het Belgisch kampioenschap dressuur binnen

Dressuur
26 sep 2019
Door Horseman Kristof

De voornaamste taak van de nationale dressuurcommissie is het waken een positieve ontwikkeling van onze dressuursport in België. In dit kader is de opstelling van de wedstrijdkalender en de bijhorende toebedeling van de Kampioenschappen een belangrijk aspect.

De nationale dressuurcommissie benadrukt dat iedere betrokkene ontzettend fier is op de organisatie die Flanders Dressage Event de laatste 10 jaar neerzette met onder andere de Belgische Kampioenschappen te Hulsterlo. Echter, voor de eerste maal na 10 jaar FDE, stuurde Azelhof Horse Events te Lier eveneens een kalenderaanvraag binnen.

Om als nationale dressuurcommissie een gefundeerde beslissing te kunnen nemen, werd beslist om beide partijen neutraal de kans te bieden tot een open gesprek. Zowel de troeven als de werkpunten van de eigen organisatie en de accommodatie werden in een mooi dossier voorgelegd en besproken. Tot slot werd ook de visie van de Topsportcel en de nationale begeleiding gevraagd over de ideale inplanning van de Kampioenschappen in de kalender van 2020.

Alles in overweging nemende, had de nationale dressuurcommissie geen makkelijke beslissing met twee hoogwaardige kandidaten. Na lang en rijp beraad werd beslist om de organisatie van de Belgische Kampioenschappen dressuur alsook para-equestrian in 2020 aan Azelhof Horse Events toe te kennen en dus bijgevolg niet aan FDE. De grootste drijfveer om in 2020 voor de organisatie te Lier te kiezen is de datum van 28 mei tot en met 1 juni 2020, welke op sportief vlak de beste datum blijkt te zijn, rekening houdende met de internationale wedstrijden en selecties voor Europese Kampioenschappen.

De organisatie van deze Kampioenschappen wordt in handen genomen door het Mike Hazebroek, Wim Verwimp en Joyce Lebon, eveneens drie ervaren organisatoren. In de dressuurwereld zijn Mike en Wim reeds gekend binnen de organisatie van CDI Lier. Joyce Lebon, misschien de minst gekende naam, organiseerde reeds diverse grote wedstrijden in Nederland.

De nationale dressuurcommissie wenst echter de mooie organisatie van Flanders Dressage Event ook oprecht bedanken voor de jarenlange inzet en hun engagement voor de dressuursport. Op geen enkel moment is er getwijfeld over de kwaliteit en het prestige dat deze organisatie jaarlijks uitstraalt. Het is jaar op jaar een hoogtepunt binnen de kalender van de dressuur.

De nationale dressuurcommissie heeft aldus aan FDE gevraagd om samen de Beker van België uit te werken tot een even hoogwaardig evenement op de door hen aangevraagde datum van 19 tot en met 23 augustus 2020 te Hulsterlo. Op deze manier heeft onze dressuursport minstens twee kwalitatief hoogstaande evenementen, wat elke ruiter enkel kan toejuichen.

Bron: 
KBRSF