Aganix, Di Cantero en Mosito leveren winnaars vrijspringen BYT

Fokkerij
05 nov 2019
Door Horseman Kristof

De organisatie van de Belgian Youngster Trials verhuisde hun jaarlijkse wedstrijd vrijspringen naar QC Stables in St. Niklaas en dat ging niet onopgemerkt voorbij!

Op vrijdag 1 november kwamen er maar liefst 300 jonge springpaarden aan de start bij QC Stables! Er waren reeksen voor 2-jarige merries/ruinen, 2-jarige hengsten en 3-jarigen. Al begon de dag om 7u30 al met een reeks voor jaarlingen, maar dan zonder uitslag.

De drukst bezette reeks was die voor 2-jarige merries en ruinen. Maar liefst 130 paarden namen deel in deze reeks. Uiteindelijk ging de overwinning naar Rualoma Prinseveld DSC (Di Cantero Ter Hulst x Quasimodo Z). Nixon van 't Meulenhof leverde met Romy van de Molenhoek de nummer twee. Zij komt uit de stam van Vagabond de la Pomme.
Voor Esperanza de Rie Z (v. Elvis ter Putte) was er een derde plaats. Haar moeder is Evita van 't Zoggehof die met Lorenzo de Luca op 1m60 niveau actief is. 

De reeks voor 2-jarige hengsten werd gewonnen door Applebridge TAG Z (Aganix du Seigneur Z x Corland). Di Cantero ter Hulst drukte ook in deze reeks zijn stempel dankzij de tweede plaats van Relax van de Bisschop. Kiss and Jump TAG Z (v. Kannan) behaalde een derde plaats.

Bij de 3-jarigen won Quickly van de Kruishoeve (Mosito van het Hellehof x Fantomas de Muze). Queen's Imagine van Wellington (v. Woutland Imagine) werd tweede voor Quelle Belle vd Heffinck (v. Cabrio van de Heffinck). Queen's Imagine won vorige maand op de wedstrijd van BWP Leiestreek. 

Klik hier voor de uitslagen.