Aftellen naar de tweede editie van jumping Summerknights

Promo
26 jun 2022
Door Horseman Kristof

Stoeterij Mivaro in Dilbeek vormt tijdens het weekend van 1 tot 3 juli het decor voor de tweede editie van jumping Summerknights.

Tijdens de tweede editie van jumping Summerknights bij Stoeterij Mivaro zullen er op vrijdag- en zaterdagavond allerlei showproeven doorgaan terwijl op zondag de 'GMT Chronographs Challenge' het hoogtepunt van deze driedagen durende jumping zal zijn.

Het officiële HGVBB programma bestaat uit proeven van 70 cm tot en met de 1m25 hoge Grote Prijs op zondagnamiddag. Op vrijdag zijn er eveneens aparte proeven voor jonge paarden. Dit in functie van de HGVBB jonge paarden kampioenschappen een week later.

De Grote Prijs maakt eveneens deel uit van de ‘GMT Chronographs Challenge’, een nieuw initiatief van Paardensport Vlaanderen en hoofdsponsor GMT Chronographs. Voor de winnaar voorzien zij een horloge ter waarde van 800 euro. De andere geklasseerden zullen eveneens prijzen van deze sponsor in ontvangst mogen nemen.

 

 

Vrijdagavond staat in het teken van de amazones met enkele pop-up standjes, een modeshow en de Queens Cup. Deze Queens Cup verloopt over een hoogte van 1m05. De amazones mogen met maximum twee paarden deelnemen. Deelname kost 10 euro.

Op zaterdagavond mogen de ruiters zich verkleden. Want dan staat de populaire ‘Fancy dress’ competitie op het programma. Er zijn zowel reeksen over een hoogte van 80cm als 100 cm. Elk team bestaat uit twee ruiters. Deelname per team is 15 euro. De Belgische Studentenruiters zakken ook af naar Dilbeek. Na de Fancy dress springen zij verkleed over een hoogte van 1m10. Elke ruiter heeft een loper bij die te voet een parcours dient af te leggen.

Inschrijven voor de showproeven kan via kristof.depauw@outlook.com

Klik hier voor het volledige programma.