Zilver voor de Belgische endurance ladies op het EK

Overige sport
22 aug 2017
Door Horseman Kristof

Op 18 augustus werd in het kader van de tweede editie van de Brussels endurance masters het Europees kampioenschap endurance georganiseerd. De wedstrijd werd gereden over een zwaar en technisch parcours in het Zoniënwoud met start in het Terkameren Bos. We noteren een topprestatie van de Duitse Sabrina Arnold met Tarzibus die het goud wint in de race van 164 km. aan een gemiddelde van 22,50 km./u. De Spaanse delegatie pakt individueel het zilver (Alex Luque/Calendria) en het brons (Angel Soy Coll/Tonik de Becherel) en het goud per ploeg.

De 69 deelnemers vertegenwoordigden 20 landen waarvan er 13 een volledige ploeg aan de start hadden. Slechts vier ploegen konden zich klasseren omdat ze 3 combinaties over de finish kregen. België had spijtig genoeg slechts twee combinaties die de race beëindigden: Karin Boulanger met Tawfik du Courtisot, 13de aan 18 km/u. en Romane Yernaux met Sichen des Sauvlons, 24ste aan 16,3 km/u. Italië en Zweden vervolledigden het podium per equipe. Slechts 33 combinaties brachten de wedstrijd tot een goed einde en werden geklasseerd.

Zilver voor de Belgische ladies

Op de tweede dag van de tweede Brussels Equestrian Endurance Masters stond een landenwedstrijd voor dames over een parcours van 120 km. (CEIO2*) op het programms met 4 lussen in het Zoniënwoud.

De Belgische delegatie zette alles op alles om de ontgoocheling van het Europees kampioenschap, waarbij geen Belgische ploeg zich kon klasseren, te doen vergeten. De Ladies deden het uitstekend en werden tweede na Frankrijk.

De volgende 4 dames leverden deze topprestatie: Hémeline Piront (L.I. Krizos, 6de aan 18,65 km/u), Elisa Arnould (Vizir Al Ondrel, 11de aan 17,75), Charlène Willème (A.I. Warandes Dream, 12de aan 16,50) en Morgane Boulanger (Kamrika de Malavisée, 13de aan 16,50).

De individuele overwinning werd in een sprint beslecht aan een gemiddelde van 19,5 km/u. tussen drie amazones. De zege ging naar de Deense Merethe Neland (Paragon), gevolgd door Alyazia Al Romaithi (UAE) (Holoutaria) et Virginie Atger (FRA) (Quersane des Pins). 

Bron: 
KBRSF