Weihegold best verdienende dressuurpaard in 2017

Dressuur
05 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

Het jaar 2017 is ondertussen al bijna een week voorbij. Tijd dus om eens te kijken welke paarden het meest verdiende vorig jaar. Eerder meldden we al dat Gazelle ter Elzen het meeste prijzengeld verdiende bij de springpaarden, maar welk dressuurpaard verdiende nu het meeste?

Isabell Werth en Weihegold OLD zijn nummer een van de wereld en dat is ook te merken aan het prijzengeld dat de Don Schufro zoon afgelopen jaar verdiende. Hij staat ook mooi aan de leiding in het klassement dat Hippomundo publiceerde van best verdienende dressuurpaarden. De dertienjarige ruin behaalde een totaal van 243.420 euro aan prijzengeld. Van de dertien keer dat hij in de ring verscheen met Isabell Werth, won de zwarte Oldenburger maar liefst twaalf keer. Zo behaalde deze combinatie de gouden medaille op de Wereldbekerfinale in Omaha en op het EK in Göteborg.

Weihegold blijft zo voor op de KWPN'er Verdades (v. Florett As), die met zijn Amerikaanse amazone vorig jaar in totaal 167.250 euro verdiende. Op de derde plaats zien we Don Johnson FRH (v. Don Frederico). Opnieuw Isabell Werth dus in de top drie. Deze zeventienjarige ruin bracht in 2017 148.364 euro op.

Jorinde Verwimp haar Tiamo zien we terug op de 28ste plaats. De nakomeling van Lester verdiende in totaal 29.839 euro.

Meest succesvolle vader is dan weer De Niro (v. Donnerhall). De Hannoveraanse hengst is heel populair en zijn nakomelingen zijn ook succesvol. Het afgelopen jaar brachten zijn nakomelingen samen 275.310 euro op. Dit komt onder andere door de prestaties van Delgado, D'Agostino FRH, Glock's Voice en Super Nova II. Deze paarden zien we allemaal op het allerhoogste niveau presteren en staan ook allemaal in de top vijftig van best verdienende paarden.

Op de tweede plaats zien we Don Schufro. Deze loopt slecht 10.000 euro achter op De Niro met een totaal van 265.834 euro. Dit heeft Don Schufro te danken aan de grote winstsommen van Weihegold OLD, die het grootste deel van het bedrag verdiende. Don Frederico maakt de top drie compleet. Deze Hannoveraanse hengst, die vader van Don Johnson FRH is, heeft 182.684 euro achter zijn naam staan.

Klik hier voor de volledige ranking.

Bron: 
Hippomundo