Top vijf plaats voor Jos Verlooy en Igor in de Wereldbeker van La Coruna

Jumping
09 dec 2018
Door Horseman Kristof

De Wereldbeker manche van La Coruna was opnieuw een succes voor de Belgische springruiters. Van de tien combinaties in de barrage waren er twee Belgen.

De eerste nulronde in die barrage werd meteen neergezet door de Duitser Christian Kukuk, die als eerste mocht starten in de jump off. De ruiter van Stal Beerbaum reed de 12-jarige Westfaalse hengst Colestus (v. Cornet Obolensky) door de finish in een tijd van 46:85 seconden. Even later was het de Fransman Olivier Robert die met Tempo de Paban (v. Jarnac) de leiderspositie over nam na een barrage tijd van 45:19 seconden.

Jos Verlooy en Igor net naast het podium

Maar nog geen combinatie later nam Euro Horse ruiter Jos Verlooy die plek over. Met de 10-jarige BWP ruin Igor (v. Emerald van 't Ruytershof) ging hij door de eindmeet in 44:24 seconden. Deze prestatie zou hen uiteindelijk een vierde plaats opleveren. Vorig jaar werd het duo ook al derde in de Grote Prijs van La Coruna.
De volgende deelnemer in de barrage was Gudrun Patteet met de 12-jarige Zangersheide ruin Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso). De winnaars van de Grote Prijs gisterenavond en de Wereldbeker in Helsinki waren sneller (43:03) dan Verlooy, maar met een springfout grepen zij naast de leiderspositie. Voor Patteet was er uiteindelijk een zevende plaats in deze Wereldbeker.

Edwina Tops Alexander op herhaling

De winnares van de Grote Prijs in Parijs vorige week, Edwina Tops Alexander, was met haar 9-jarige Selle Francais hengst Vinchester (v. Huppydam des Horts) twee seconden sneller (42:26) dan Verlooy en nam zo de koppositie over. 
De volgende deelnemer die in piste kwam was de altijd snelle Italiaan Emanuele Gaudiano. Met de Chacco Blue zoon Chalou zette hij een tijd van 43:01 seconden neer en was zo goed voor een tweede plaats.

Ludger Beerbaum kwam als laatste in piste met Cool Feeling (v. Cornado NRW). Zij haalden de finish in 43:26 seconden en dit leverde hen finaal een derde plaats op.

Olivier Philippaerts en H&M Extra grepen naast een barrage plaats, zij kregen op de laatste hindernis een fout.

Klik hier voor de uitslag.